12.7 C
Виена
понеделник, 29 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияБългарската общност в Австрия - анализ на изследването, проведено от Меланж Булгарен

Българската общност в Австрия – анализ на изследването, проведено от Меланж Булгарен

-- Реклама --

Един от най-често задаваните въпроси, свързани с българската общност, е: „Колко са българите в Австрия”? Данните на Статистик Аустрия показват, че към 2023 те са 38 469. Най- много са сънародниците ни във Виена – 22 552, следвани от тези в Тирол – 2 965, Долна Австрия – 3041, Горна Австрия – 2 294, Залцбург – 2 045, Щайермарк – 1 767, Форалберг – 1747, Каринтия – 723 и Бургенланд – 335.

За да научим повече за българите, живеещи в Австрия, Меланж Булгарен направи специална анкета. Тя бе осъществена от Оптимус Кънсалтинг от 1 до 24 май 2023 година чрез платформата Qualtrics и съдържаше общо 30 въпроса от различни области на живота.

Целта на това изследване бе да направим моментна снимка на живеещите в Австрия българи. Отговориха 928 души. Анкетата няма претенции да бъде представителна за цялата българска общност. Причината е в избрания метод на събиране на отговорите (интернет) и на комуникационните канали, през които тя беше разпространена. Определено може да се каже обаче, че отговорите са представителни са използващите тези канали българи в Австрия.

Общият доклад с номиналните отговори на въпросите е публикуван на уебсайта на Меланж Булгарен.

Целта на подробния анализ, който предоставяме на вниманието на читателите, е да влезе в повече детайли за връзките между различни социодемографски показатели и отношението на хората към различни елементи от живота, както и към поведението им. Това е опит да се осветлят някои връзки между получените отговорите. Разбира се, във всички възможни случаи е показвана статистическата значимост на тези връзки.

Основни параметри, по които е направен анализът:

1.1. Пол (жени съпоставени с мъже)

1.2. Възраст (анализ по възрастови групи)

1.3. Родно място в България (тип населено място)

1.4. Постоянно местоживеене в Австрия (тип населено място)

1.5. Дължина на престоя в Австрия

Подробният анализ, изготвен от Optimus Consulting може да намерите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации