25.2 C
Виена
понеделник, 29 април, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоЙордан Камджалов гастролира в Австрия със звуково-пространствения спектакъл "Допусни"

Йордан Камджалов гастролира в Австрия със звуково-пространствения спектакъл „Допусни“

-- Реклама --

„Допусни докосване на всички нива…“ е звуково-пространствен спектакъл, който се осъществява по идея на диригента Йордан Камджалов заедно с вокалния ансамбъл нa „Mузикална лаборатория за човека“.

Събитието започва в България, а на 20 и 21 октомври ще бъде в Грац и Виена.

„Взаимодействието и динамиката на ансамбъла сами по себе си са творчество без аналог, което всеки път изненадва и извисява възприятията до нови и неизследвани пространства. Магията на сцената се случва между креативни личности с вокални и артистични таланти, но и с много различни професии – педагог, астрофизик, музикант, актьор, културолог, художник, юрист“, разказват организаторите. 

По думите им „Допусни“ представя по иновативен начин стилове от античността до ХХІ век, преплита импровизации и фолклорни мотиви в зоната на абсолютен музикален и комуникационен риск – абсолютно творчество.

„Те са велики, уникални и безпрецедентни. Състав, който участва и в записите с Лиса Джерард. Най-креативното звуково тяло, с което някога съм работил, и което изобщо познавам на планетата“, казва маестро Йордан Камджалов. Той е артистичен директор на „Музикална лаборатория за човека“, автор на звуково-пространствената режисура на „Допусни“ и участник в този „музикален и комуникационен риск – абсолютно творчество“. Йордан Камджалов е избиран за най-добър оперене диригент в Германия за 2010 г., най-добър музикант на 2011 година според класацията на Българското национално радио и е носител на наградата „ECHO Klassik“ за най-добър звукозапис за 2017 г.

Концерти в Грац

КОГА: 20 октомври от 18.30 и 20.30 ч.

КЪДЕ: Freie Waldorfschule GrazSt. Peter Hauptstraße 182, 8042 Graz

Концерти във Виена

КОГА: 21 октомври от 19.30 и 21.00 ч.

КЪДЕ: Haus der AnthroposophieTilgnerstrasse 3, 1040 Wien

Билети за концертите във Виена и Грац може да закупите онлайн ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации