12.5 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияДве отличия от престижен международен конкурс спечели фотографката Лина Феслер

Две отличия от престижен международен конкурс спечели фотографката Лина Феслер

-- Реклама --

Лина Феслер отново спечели две отличия в престижния международен конкурс MonoVision Photography Awards. Миналата година снимката ѝ The holy she (“Светицата”) бе сред специално отличените творби.

_________________

Лина Феслер с отличие от международен конкурс за фотография

_________________

На тазгодишното издание, в което са участвали над 5000 професионални и любители фотографи, два нейни кадъра са отличени от журито в категории Conceptual (серия) и Fine Arts.

Серията от снимки „Обичай себе си“ са посветени на всички жени, които забързани да бъдат най-добрите майки, съпруги, бизнес дами, забравят да отделят време за самите себе си. „Ако вие не се обичате, никога няма да може да сте щастливи и да радвате любимите хора“ е посланието, което Лина Феслер отправя към милиони жени по света. Ефирната балерина на снимката вероятно най-после е намерила сили да прегърне себе си, загърбвайки целия останал свят.

Подпечатано с любов“ е фотографията спечелила уважението на журито в категория Fine Arts. Кадърът е запечатил късче земя сред лозята между Австрия и Словения, в което пътят се вие под формата на сърце. Затихналото между небето и земята бетонно сърце се осветява от фаровете на бързо преминаващи коли, грейвайки по неочаквано нов романтичен начин.

Лина Феслер обича черно-бялата фотография, вероятно защото умее да работи със светлината така, че да придаде на нова дълбочина на изображението. Излизайки от стандартната цветна рамка, тя създава нов свят, в който акцентите са изместени и зрителите са принудени да се освободят от познатата им реалност и да съпреживят кадъра по неочакван и вълнуващ начин. Тук на фокус са светлинните контрасти, а не цветовете, композицията е максимално изчистена и вниманието се концентрира директно върху основното послание.

Повече за Лина Феслер и нейната работа като фотограф може да намерите ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации