5.7 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияШемон Гарибо: За Zurich Versicherung личният подход остава важен дори в дигиталния...

Шемон Гарибо: За Zurich Versicherung личният подход остава важен дори в дигиталния свят

-- Реклама --

С Шемон Гарибо разговаряме за предизвикателствата в застрахователния бранш, преценката на риска и необходимостта от личен контакт със специалист.

Защо решихте да навлезете в застрахователната индустрия?

Темата за риска и неговата оценка в различни житейски ситуации винаги ме е вълнувала. Днес с моите колеги от екипа по продажби на Zürich Versicherung виждаме основната си задача в това да покажем на клиентите възможните рисковете на живота и как те могат да бъдат застраховани. Стремим се да представим сложните на пръв поглед застрахователни продукти по прост, разбираем за всички начин. Искаме да намерим подходящи решения за проблемите на нашите клиенти. Работата ни е много разнообразна и отговорна и всеки ден носи нови, вълнуващи предизвикателства.

Кои са най-големите предизвикателства в бранша през последните години? 

Индустрията непрекъснато се променя и развива. Появяват се нови потребности и бизнеси. В момента са актуални теми като дигитализацията, регулаторните промени и процесите на предявяване на претенции. Управлението на рисковете също е основна задача, която ни занимава. Какво означава изменението на климата за застрахователите? Какъв принос можем да дадем за опазването на климата? Какви превантивни мерки съществуват? Това са все нови предизвикателства пред застрахователите.

Застраховането по принцип е един от най-старите бизнеси. Как оценявате бъдещето му в един дигитализиран свят?

Клиентите ни все повече се ориентират към опита на други индустрии и онлайн доставчици. Те искат по-бързи, прозрачни и прости процеси на обслужване в бъдещия цифров свят на застрахователната индустрия. Също така очакват обработката на исковете да бъде лесна и прозрачна. Между другото, ние в Цюрих сме пионер в тази област и още през 2015 г. получихме награда за проследяването на искове.

Наблюдаваме обаче, че личният съвет, индивидуалният подход – особено в по-сложните казуси – остава важен.

Ще намалее ли значението на човешкия фактор в застрахователния процес или ще се увеличи?

Човешкият фактор ще продължи да играе много важна роля в застрахователния процес и в бъдеще. В същото време се наблюдава тенденция клиентите (все повече) сами да сключват застраховка за прости продукти онлайн, но и все още искат да могат да поддържат контакт с конкретно лице или да бъдат обслужвани персонално.

Zürich Insurance е малко позната на българския пазар. Разкажете ни повече за нея.

Zürich Versicherungs-Aktiengesellschaft е част от Zurich Group и е едно от водещите австрийски застрахователни дружества в областта на имущественото и животозастраховането. 1 300 служители обслужват 755 000 клиенти във всички федерални провинции. Социалната отговорност, устойчивостта, разнообразието и приобщаването са сред основните ценности на компанията. Zurich Austria е носител на много награди и управлява марката Zurich и директната марка Zurich Connect.

Zurich Insurance Group (Zurich) е водещ застраховател с множество застрахователни линии, който обслужва физически лица и предприятия в повече от 200 държави и територии. Основана преди 150 години, днес Цюрих е двигател на промените в застрахователната индустрия. В допълнение към застрахователното покритие Групата все по-често предлага превантивни услуги, които например насърчават благосъстоянието и укрепват устойчивостта на климата.

В съответствие с целта си „да изградим заедно едно по-добро бъдеще“, Цюрих се стреми да бъде една от най-отговорните и въздействащи компании в света. Групата се стреми да постигне нулеви нетни емисии до 2050 г. и има най-високия възможен рейтинг на ESG от MSCI. През 2020 г. Цюрих стартира проекта Zurich Forest в подкрепа на залесяването и възстановяването на биоразнообразието в Бразилия.

Групата е със седалище в Цюрих, Швейцария, и в нея работят приблизително 60 000 души.

С какво Zurich Insurance се различава от другите застрахователни компании на пазара?

 Ние сме на разположение на нашите клиенти с цел да ги накараме да се чувстват добре обгрижвани и да чувстват, че са важни за нас при всеки контакт. При разработването на нашите продукти се занимаваме интензивно с това какво ще донесе бъдещето. Мислим за това от какви застрахователни продукти и услуги се нуждаят нашите клиенти, за да могат да гледат напред към бъдещето си без притеснения. Отговорността към социалните каузи е традиция и висок приоритет в Цюрих. Сключваме партньорства със социални институции и даваме възможност на всички служители да се включат активно. Разнообразието ни прави екипа ни силен. Насърчаваме индивидуалността и личностното развитие и постоянно се учим един от друг.  

Разкажете ни повече за застрахователните продукти на Zurich Versicherung в Австрия?

Компанията ни предлага най-различни застрахователни продукти – както за фирми, така и за отделни физически лица. При нас може да сключите класически застраховки като гражданска отговорност, автокаско, имущество, злопоука, живот и здраве, но предлагаме и по-специфични продукти. Повече информация може да намерите на сайта ни, но ако имате въпроси, ще се радваме да се свържете с нас.

Шемон Гарибо е регионален директор в отдел „Продажби“ на застрахователната компания Zürich Versicherung, Виена schemun.gharibo@at.zurich.com

Für die deutsche Version Hier

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации