19.8 C
Виена
събота, 27 юли, 2024
spot_img
НачалоактуалноSocietas Bulgarica и футболът обединяват

Societas Bulgarica и футболът обединяват

-- Реклама --

Societas Bulgarica, сдружението насочено към българската общност, успя да събере на едно място няколко футболни отбора, уютна книжарница, невероятен клоун, четки и боички, танци, вкусна храна, омайно кафе и много, много усмивки. Това се случи на 4 юни в спортния център на Донаусити, Виена, а поводът бе организираният от сдружението международен футболен пикник.

Докато футболистите мереха сили на терена, гостите можеха да се забавляват. За тях екипът на Glass of Art разпъна стативи и желаещите можеха да нарисуват картина, възползвайки се от насоките на художника Иван Краев.

В съседство бе шарената шатра на Българската онлайн книжарница Buchnica, която бе приготвила интересни книги за деца и възрастни. Там беше и царството на малчуганите, които слушаха приказки, прочетени от феята Ели (Елисавета Григорова), по съвместителство и един от ръководителите на литературния кръжок във Виена. Тук децата се сдобиваха и с красиви рисунки на лицата, сътворени с много фантазия от Маги (Маргарита Кондарева).

Клоунът Титания Хаос можеше да срещнете навсякъде, дори и на терена, може би затова усмивките бяха в изобилие.

Няма да разказваме колко беше вкусна храната, само ще кажем, че за нея се бяха погрижили Румен и Хобота. Родни продукти можеха да се купят от щанда на българския магазин „Родина“.

От симпатичното камионче на Next Specialty Coffee идваше изкусителният аромат на кафе.

Детско-юношеските танцови състави към сдружение “Български ритми” и българското училище “Проф. Иван Шишманов” Виена с художествен ръководител Диана Стоева зарадваха гостите с изпълнение на народни танци и поведоха кръшно българско хоро.

Междувременно на терена футболните страсти се разгорещяваха. Безспорен победител и носител на купата на Societas Bulgarica бе отборът на Киргистан. „Армейци“ Свищов заеха почетното второ място, а капитанът Стамен Манчев получи наградата за най-добър играч на турнира.

Събитието, осъществено с подкрепата на Uniled, PlanetHome Immobilien Austria, Algo Media Webtv и българския магазин Родина, успя да събере сънародници с представители на други националности в Австрия и да покаже, че имаме много възможности и поводи да бъдем заедно.

Очакваме Societas Bulgarica да ни радва с още много такива смислени и приятни събития, обединяващи българската общност.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации