6.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПрекарай лятната ваканция в България

Прекарай лятната ваканция в България

„Моето българско лято” е може би единствената програма, насочена изключително към българчетата в чужбина. Тя събира в едно лятното веселие и игри, занимания по български език и опознаване на българските традиции, история и култура.

-- Реклама --

Като родител сигурно искате да покажете на детето си, което расте в чужбина, страната, от която идвате. Искате да го запознаете с морето и Балкана, ако може да научи нещо и за историята, за традициите и културата на България. Краткият летен престой обаче не стига да поделим времето между срещи с роднини и приятели и обиколка из страната. Е, нашата сънародничка от Виена – Елена Павлова има предложение за вас.

От чужбина в България за една емоционална лятна ваканция

Ирена Нецова и Елена Павлова са създателки на проекта „Моето българско лято“

„Като родител, отглеждащ две деца във Виена, познавам добре и нуждите на децата, и трудностите на техните родители. Затова преди три години с Ирена Нецова създадохме програмата „Моето българско лято”, която е комбинация от занимателни интерактивни упражнения по български език, докосване до традиционни занаяти и умения, запознаване с основни моменти от българската история, спортна и опознавателна активност сред природата”, разказа за Меланж Булгарен Елена Павлова.

Сред най-важните ползи, които организаторите виждат, са създаването на емоционална връзка на децата с родината, завързването на контакти с българчета от други страни, непосредственото запознаване с традициите и придобиване на умения от стария бит (везане, предене, месена на хляб, подквасване на мляко).

Лятна ваканция в България с много игри и допълнителни ползи

Програма за лято 2023

През 2023 ще се проведат четири групи на 3 различни места – в Обзор край морето, в габровския Балкан над Етъра и на Витоша. Всеки от лагерите е с продължителност от една седмица и предлага богата спортна, развлекателна и културна програма.

Морето и всичко свързано с плажа и вълните е в центъра на морската ваканция в Обзор, но организаторите са предвидили още занимания по български език, запознаване с бита и традициите на прабългарите (включително занимания по стрелба с лък с местния клуб за исторически възстановки ), траките и тракийските златни съкровища, Петя Дубарова и морето, освен това малчуганите ще се научат да месят питка и да подквасват овче мляко.

Ваканцията в Балкана край Габрово ще даде възможност на децата да разгледат етнографския музей на открито Етъра, Соколския манастир, музея на образованието в Габрово, да изкачат връх Шипка, откъдето се провежда нагледен урок едновременно по география, история, литература. Малчуганите ще могат сами да опитат как се преде, бродира, меси хляб.

Живеещите близо до София могат да се възползват от ежедневните разходки из Витоша. Походите по различни маршрути с предлагат чудесна възможност за нагледно обучение по биология и география сред природата, както и за различни творчески занимания.

Детските лагери са подходящи за деца между 9 и 15 години. Програмата за Витоша е без преспиване и могат да се включат и по-малки ученици на възраст между 7 и 10 години.

За допълнителна информация ТУК.

За контакти:

Елена Павлова

тел. (+359)897 216 347, (+43)699 1016 3322

E-mail: elena.s.pavlova@gmail.com

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации