12.5 C
Виена
четвъртък, 9 май, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеПървокласниците в българското училище "Св.св.Кирил и Методий" доказаха, че вече могат да...

Първокласниците в българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ доказаха, че вече могат да четат

-- Реклама --

Текст Ирина Владикова

Директор на българското училище „Св.св.Кирил и Методий“, Виена

На 11 май 2023 година – деня на Св.св. Кирил и Методий – в празнично украсените класни стаи на Българското училище във Виена, носещо техните имена, се случи поредното ЧУДО! Нашите първолаци с много настроение и нескрито вълнение гордо заявиха пред своите родители и гости: „Ние сме вече грамотни“.

Все още са живи спомените ни от слънчевия 15-ти септември, когато с много вълнение и любопитство ги посрещнахме в двора на БКИ „Дом Витгенщайн“ пред паметника на Светите братя Кирил и Методий – същите тези прекрасни, малко плахи и несигурни наши първокласници. А днес на своя „Празник на буквите“, вече пораснали и добили самочувствие, те се изправиха безстрашно пред своята публика и със стихчета и песни се сбогуваха с първото си Букварче и посрещнаха с вълнение неговата сестрица Читанката.

И още нещо от чудесата се случи в този незабравим ден – всяко дете написа своето първо писмо до своите родители и доказа смело и убедително, че вече е грамотно. Със светнали лица и радостни усмивки първокласниците с гордост приеха своя първи сертификат за грамотност и получиха заслужени аплодисменти от гостите.

Тържеството завърши с изненада за първокласниците. Учителките им г-жа Краси Шарф, г-жа Ани Геранлиева, г-жа Симона Захариева и г-жа Люба Маркова бяха подготвили за своите ученици красиви торти с форма на книги в различни цветове за всеки клас – за 1 „а“ в зелено, за 1 „б“ и 1 „в“ в червено, и за 1 „г“ в синьо. Разбира се, не липсваха и други лакомства, подготвени от гордите майки и баби.

Беше весело, шумно и вкусно!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации