17.8 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоБългарияВиена: Филхармония "Пионер" изпълнява реквием от Габриел Фауре в Миноритенкирхе

Виена: Филхармония „Пионер“ изпълнява реквием от Габриел Фауре в Миноритенкирхе

-- Реклама --

На 1 април филхармония „Пионер” ще изнесе концерт в красивата Църква на миноритите в центъра на австрийската столица. Събитието се организира от културно сдружение „Лилавия лебед”.

Програма

Тазгодишната програма, дирижирана от Любомир Денев младши, включва произведения от български и съвременни австрийски композитори – Реквием оп. 48 от Габриел Фауре, композиция за сопран, баритон, хор и оркестър. Хоровата част ще бъде изпълнена от австрийската хорова асоциация Schola Cantorum под диригентството на Юри Новак и църковния хор на поклонническата църква в Марайхилф с хормайстор проф.Франсоа Пиер Дескампс. 

________________________

Най-старият младежки оркестър в Европа – детско-юношеска филхармония „Пионер” гостува във Виена

Турнето на детско-юношеската филхармония „Пионер“ сближава младите музиканти от Австрия и България

________________________

Реквиемът занимава Габриел Фауре в продължение на много години: през 1893 г. за първи път звучи версия за камерен оркестър, а през  1900 г. той е разширена за голям оркестър. Композицията, която при други композитори звучи тържествено и величествено, тук е превърната в нежна романтична песен.

Солисти на концерта ще бъдат две изгряващи звезди на българския оперен небосклон – Мария Павлова (сопрано) и Йосиф Славов (баритон).

Филхармония „Пионер”

България има най-стария съществуващ младежки оркестър в Европа и втория най-стар в света. Той е създаден през 1952 г., а името идва не от факта, че в него свирят пионерчета. Италианската преса определя състава като „пионер”, защото до този момент не е имало толкова добър оркестър, съставен от деца на възраст между 12 и 23 години. През 1959 г. оркестърът свири за първи път в Златната зала на Музикферайн. През 2022 г. младите музиканти отново покориха публиката във Виена със своите изпълнения.

Концерт на филхармония „Пионер“

Кога: 1 април 2023 г. от 18.30 ч.

Къде: Minoritenkirche, Minoritenplatz 2A

Събитието се провежда под патронажа на Ернст Волер, председател на Виенския парламент. Съорганизатор на концерта е Австрийско-българското сдружение.

Концертът ще се излъчва на живо в интернет.

Проектът е базиран на идеята за укрепване на общото ни европейско пространство и трансгранично сътрудничество.

Билети за концерта на 1 април можете да закупите ТУК или да резервирате на имейл office@viennaoperatickets.com и телефон 01 890 17 04. Цена на билетите между 58 и 28 евро.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации