7.5 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияКрасимира Стоянова отново покори Виенската държавна опера с ролята на Маршалката в...

Красимира Стоянова отново покори Виенската държавна опера с ролята на Маршалката в спектакъла „Кавалерът на розата“ от Рихард Щраус 

-- Реклама --

Първото за тази година представление на спектакъла „Кавалерът на розата“ от Рихард Щраус във Виенската държавна опера (Щатсопер), в който Красимира Стоянова изпълнява главната женска роля – Маршалката, се състоя с огромен успех вчера. Следващите представления са на 22 и 26 декември, съобщава БТА.

Постановката на австрийския режисьор Ото Шенк датира от 1968 г. Представяна е около 400 пъти във Виена и винаги е посрещана с възторг от публиката. Диригент е музикалният директор и главен диригент на Щатсопер Филип Жордан. В спектаклите участват и прочутият тенор Хуан Диего Флорес (Певец), Гюнтер Гройсбьок  (Окс), Кейт Линдзи (Октавиан), Вера-Лоте Бьокер (Софи) и др. изявени изпълнители.

Красимира Стоянова прави своя триумфален дебют в ролята на Маршалката на Летния музикален фестивал в Залцбург през 2014 г.  в посветената на 150-тата годишнина от рождението на Рихард Щраус постановка на „Кавалерът на розата“. След големия си успех, спектакълът се играе на фестивала в Залцбург и през лятото на 2015 г.  През декември 2016 г. Красимира Стоянова представя своята интерпретация на Маршалката  за първи път и пред виенска публика. Музикалните критици определят „елегантното, аристократично и изтънчено вокално и артистично изграждане на образа като запазена марка на Красимира Стоянова в тази роля“. 

© Johannes Ifkovits

Самата тя споделя в интервю, че от тази постановка човек може да научи много.

„Можем да се учим от всичко, дори от грешките – нашите собствени и дори тези, които са признати у другите. Трябва да се учим, защото затова сме живи. Това е страхотно училище! Маршалката е отличен учител. Когато тя говори за времето, за това как внезапно усещаш, че то отминава, това може да има трагично съдържание, но може да бъде и мотивация. В смисъл – нека използваме това време, за да направим нещо! Нещо продуктивно, нещо хубаво, да бъдеш до другите и да им помагаш. Да създадете нещо. От това произлиза философия на живота…“

С представленията на спектакъла „Кавалерът на розата“ в Щатсопер завършва една успешна, наситена с участия за Красимира Стоянова година, в която тя покорява големите оперни сцени в Грац, Дрезден, Милано, Флоренция, Мадрид, Виена.  През март 2023 г. Красимира Стоянова ще бъде отново на сцената в Щатсопер в постановката на „Тоска“ на Пучини.  

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации