8.4 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеКоледно тържество за българчетата в Грац и Клагенфурт

Коледно тържество за българчетата в Грац и Клагенфурт

-- Реклама --

Текст: Елизабет Спасова

Красотата на българските традиции пресъздадоха учениците от училище „Никола Вапцаров” в Грац по време на своето коледно тържество. С много песни, стихове и танци те развълнуваха Добрия старец, който бе дошъл специално да ги поздрави и донесе подаръци.

Училището в Грац с ръководител Десислава Опел, събира все повече желаещи да учат български език и история. От 2019 година то има и филиал в Клагенфурт . Разрастването на образователната институция е гаранция за запазването на българския дух и самосъзнание сред българите зад граница.

Училището среща подкрепа от нашите сънародници, които се стремят да окуражават подобни инициативи. Учители и родители изразяват благодарност към Надя Хрингова от Клагенфурт, която дари 1000 евро за училищни дейности.

Училището организира всеки съботен следобед занимания по народни танци в Грац, а в неделя – в Клагенфурт. Така родителите дават пример на своите деца как да изразяват себе си и чрез танците на дедите ни.

Език, музика, история, приемственост, приятелство и бъдеще. С тези думи може да се опише цялостната работа на вдъхновения екип, която ще продължи с пълна сила и след празниците!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации