3.5 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияТеатралнa група Applaus спечели първа награда на международен конкурс

Театралнa група Applaus спечели първа награда на международен конкурс

-- Реклама --

Театралнa група Applaus към Българската културни-просветна организация „Кирил и Методий” във Виена спечели първата награда в десетото издание на международния конкурс „Нови гласове, песни и изкуства”, организиран от сдружение „Евтерпани”.

Актьорският състав участва в състезанието с пиесата „Последните страстни любовници” по Нийл Саймън, която те представиха за първи път пред публиката във Виена през 2019 г. Режисьор на спектакъла е Лина Гладийска-Георгиева, която е и творчески ръководител на самодейния състав, а участие взимат Веселина Бочукова, Христо Павлов, Христина Лазарова, Деян Арнаудов, Константина Пилидова и Рами Спасов.

Съставът обединява българи, живеещи във Виена, които макар и не професионални актьори с много страст и ентусиазъм се отдават на сцената. Театралната група е създадена през 2016 г. и бързо печели уважението на българската общност в Австрия. Достатъчно е да проследим постановките „Малкият принц”, „Женско царство” и „Последните страстни любовници”, за да се уверим с големия творчески прогрес, който участниците бележат. Затова и успехите са закономерна последица и награда за часовете неуморни репетиции.

Въпреки че Ковид пандемията ограничи репетициите и почти спря изявите на групата, актьорите подготвят нова пиеса, която се надяваме скоро да видим във Виена.

_______________

Още по темата:

На репетиция преди премиерата: „Женско царство” и други интересни неща зад завесата

Премиера: Театрално студио към БКПО“Кирил и Методий“ представя „Малкият принц“

Постановката на театър Applaus „Последните страстни любовници“ ще се играе за последен път

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации