12.6 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоактуалноЗа първи път във Виена ще има български коледен пазар

За първи път във Виена ще има български коледен пазар

Екипът на българската книжарница във Виена Buchnica заедно с верни приятели организира коледен базар "От българи за българи".

-- Реклама --

Коледа наближава. Виена е потънала в коледното си великолепие и от всякъде се носи дъх на канела и пунш. Базарите примамват с медени сладки, карамелизирани бадеми и красиви сувенири. А защо да не си направим и ние, българите, наш коледен базар? Защо да не се съберем и да прекараме време заедно, обединени от коледния дух? Елица Николова, позната ни от книжарница „Бухница”, бързо решава, че отговорът на тези въпроси може да е само положителен и веднага се захваща с организацията. Не е лесна работа, защото времето е малко и затова, като при всяка първа стъпка, тя разчита на хора, които познава и на които може да се довери.

С подкрепата на…

И ето българският коледен базар във Виена е на път да се случи. Той обединява български фирми от Виена и привлича такива от България. Зад идеята застават AT2BG и Радослава Петрова, както и книжи издателства „Мармот“, „Каничка“, „Точица“, „Българска история“.

На 10 и 11 декември в заведението By the Way на наши сънародници всеки ще може да дойде и да купи хубав подарък за любимите си хора, да се види с приятели и да намери нови.

Ще има щандове с книги, с традиционни български продукти, керамика, козметика, сладки изкушения.

Някои подаръци ще дойдат от България, други са изработени в Австрия.

Какво ще намерим, кого ще срещнем

Магазините за български стоки Bulmag и Ariwa Markt ще продават традиционни продукти за коледната трапеза. Красива декорация са изпратили майките на деца с увреждания към инициативата „Оле Мале” на фондация „Майко мила”. От сдружението за защита на животните Animal Rescue Sofia са подготвили календари, плюшени играчки, декоративни свещи и картички. Събраните от продажбата средства ще бъдат използвани за поддържане на фермата за животни. Добрите джуджета на Божидара Димитрова и Камелия Веселинова ще донесат красиви коледни подаръци, които ще се настанят на щандовете на българския коледен базар.

От FoxOut ще ни предложат красиви горски фотографии, а средствата от продажбата им ще отидат за сбъдването на мечтан проект – Фокси Гора. Ирена Стойчева ще ни представи продуктите на Forever Living Products, а ANE ceramics in miniatures – красиви керамични бижута и фигурки. Разбира се, българската книжарница във Виена Buchnica ще се погрижи за богато разнообразие от книги за деца и възрастни.

Сладките изкушения ще са подготвени от сръчните ръце на Евгения Аспарухова и Яна Асенова.

Няма как да изброим всичко, което предстои да видим и преживеем на първия български коледен базар във Виена. Затова просто се заредете с добре настроение и заповядайте!

Веднъж в годината е Коледа и нека заедно усетим уюта на този празник.

КОГА: 10-ти декември, събота от 15:00 до 20:00,

           11-ти декември, неделя от 10:00 до 16:00

КЪДЕ: By the Way, Spengergasse 27, 1050 Wien

И не непременно защото е Коледа, а защото сме хора, на този базар заедно с Радослава Петрова ще подкрепим сдружение „Вдъхнови България” и мисия „Детска усмивка”. Тяхната основна цел е да се осигурят санитарни материали от първа необходимост за деца без родители в центрове за настаняване от семеен тип. Събраните от дарения на коледния базар средства ще бъдат предоставени за организирането на културни мероприятия в тези центрове в България.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации