12.5 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиенаПролетен концерт с участието на Христина Лазарова, Мила Червениванова и Петер Голднер

Пролетен концерт с участието на Христина Лазарова, Мила Червениванова и Петер Голднер

-- Реклама --

Точно когато коледният дух ни завладява и от всички страни звучат коледни песни, Христина Лазарова (мецосопран), Мила Червениванова (пиано) и Петер Голднер (баритон) ни канят на пролетен концерт. Едва ли има по-подходящ момент от края на ноември, за да започнем да мечтаем за пролетта.

А целта на събитието е да подготви публиката за нещо по-голямо – специална програма със съвременен дуетен цикъл, посветен на пролетта, който ще се появи през април следващата година.

На 27 ноември имаме възможността да слушаме песни и дуети от Романтизма до наши дни, които представят пролетта в различни лица – сезон, който е не само позитивен, цъфтящ и мечтателно красив, но и предлага дълбоки драматични аспекти, които се отразяват в разнообразието на човешки емоции.

Концерт: На пролет

КОГА: 27 ноември (неделя) от 14.30 ч.

КЪДЕ: Акустичната сцена Feurich, Mariahilferstr. 51

Петер Голднер, роден във Форарлберг. Завършва музикална гимназия, а по-късно и  специалност „Пиано” в Ландесконсерваторията. От 20 години е музикант на свободна практика във Виена (певец, хоров диригент и пианист). Има записани  компактдискове с клавирна музика от Антон Рубинщайн, Теодор Кирхнер.

Христина Лазарова е родена в София (България). Още като дете изпъква с артистичния си талант. Първия си професионален урок по пеене получава през 2006 г. от българската оперна певица, певчески педагог и директор на фондация „Arte Libera“ Галя Павлова-Ботева, която я подготвя за приемните изпити в Австрия. Христина Лазарова има бакалавърска степен по музикознание от Виенския университет и продължава с магистърска степен. Завършила оперно пеене (Konzertfach I, II) и певческа педагогика в консерваторията Йозеф Хайделберг при Ал. Й. Майр

Носител е на Златен медал и 3-та награда на Американския конкурс за младежки музикални таланти 2021 г. във Вашингтон, както и на други международни отличия.

В периода 2017 г. и 2018 г. взима майсторски класове по оперно пеене при Петер Шрайер, Веселина Кацарова и Александрина Пендачанска. Репертоарът ѝ включва произведения на много композитори от различни епохи и държави.

Мила Червениванова е родена в София в семейството на музиканти. Завършва НМУ „Любомир Пипков“ със специалност пиано и продължава обучението си в НМА „Проф. Панчо Владигеров“в класа по пиано на Проф. Маргарита Кръстева, където завършва магистратура,както и следдипломна специализация по клавирен съпровод. От 2016 година живее в Австрия, първоначално в Грац,където завършва бакалавър – орган и понастоящем учи магистратура, а в момента във Виена. Мила Червениванова е лауреат на множество национални и международни конкурси. Концертира активно в Българи, Австрия, Словения и др. като пианист, органист и корепетитор. Имала е солови рецитали в Musikverein в Грац, църквите Св. Петър, се. Августин, църквата на Йезуитите във Виена и др. Участвала е в редица фестивали и проекти,като например Adventkalender 2017,Грац, Orgelfrühling 2018, ABO Dom Graz,както и множество майсторски класове в България, Австрия, Германия, Франция, Испания и др.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации