7.3 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоактуалноТържествено отбелязване на Деня на народните будители в БКИ „Дом Витгенщайн”

Тържествено отбелязване на Деня на народните будители в БКИ „Дом Витгенщайн”

На 3 ноември ще бъдат връчени наградите за Министерство на културата за принос в популяризирането на българската култура в Австрия

-- Реклама --

На първи ноември  почитаме хората, работили за просвещението и националното самосъзнание на българския народ. В Деня на будителите ние, българите, се прекланяме пред завещания ни духовен потенциал от плеада съзидатели на словото, мъдростта и народностната воля.

Фотографска изложба

На този български празник е посветена и изложбата на талантливия ни фотограф Стефан Щерев, озаглавена „ПРОБУЖДАНЕ“, която ще бъде открита на 3 ноември в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“.

снимка Стефан Щерев

Авторът ни среща с любими актьори от нашето съвремие, както и с уловени мигове на техни превъплъщения на сцената. Автори, герои и изпълнители се срещат  в обобщен разказ. Ще бъде представен и първият том на фотографския албум „Съвременен български театър“ на Стефан Щерев.

Кадри от 33 емблематични български театрални постановки ще бъдат изложени в БКИ“Дом Витгенщайн“

Награди

На тържествената вечер ще се връчат и грамотите на министъра на културата на Република България проф. Велислав Минеков за принос в популяризиране на българската култура в Австрия. Отличените тази година са: Силвия Генова – художник, Димитър Стайков – Деметриус – художник, Мартин Иванов – пианист.

Заповядайте на 3-ти ноември (четвъртък) в 18.30 ч. в Българския културен институт във Виена да отбележим заедно Деня на будителите.

Адрес: 1030 Виена, Паркгасе 18

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации