23.6 C
Виена
неделя, 28 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияКадри от 33 емблематични български театрални постановки ще бъдат изложени в БКИ"Дом...

Кадри от 33 емблематични български театрални постановки ще бъдат изложени в БКИ“Дом Витгенщайн“

Изложбата "ПРОБУЖДАНЕ" в БКИ „Дом Вигтенщайн“ представя фотографии на едни от най-значимите театрални постановки в България през последните 10 години, включително и на най-новите премиерни заглавия от Народен театър “Иван Вазов“.

-- Реклама --

Като всяко изкуство театърът е покана за разговор с публиката, който продължава и след края на представлението. Фотографията, уловила само мигове, моменти от постановката, помага този диалог да се развива още дълго и отваря врати към нови теми и емоции. Точно тези два момента се съчетават във фотографската изложба на Стефан Щерев „Пробуждане“, която ще бъде открита на 3 ноември в БКИ“Дом Витгенщайн“.

Стефан Н. Щерев е изтъкнат фотограф и видеограф с ярък творчески почерк. Негов любим жанр е театралната фотография. Работи с известните български режисьори Явор Гърдев, Александър Морфов, Галин Стоев, Мариус Куркински, Камен Донев, Деян Пройковски, Йерней Лоренци, Иван Пантелеев, Теди Москов, Бина Харалампиева, Диана Добрева, Крис Шарков и много други.

Изложбата ПРОБУЖДАНЕ в БКИ „Дом Вигтенщайн“ представя фотографии на едни от най-значимите театрални постановки в България през последните 10 години, включително и на най-новите премиерни заглавия от Народен театър “Иван Вазов“.

снимка Стефан Щерев

В края на 2021г. Стефан Н. Щерев издаде първия по рода си в България фотографски албум „СЪВРЕМЕНЕН БЪЛГАРСКИ ТЕАТЪР“ Том1.
В 800 стртаници (над 1000 фотографии) са събрани кадри от 33 емблематични български театрални постановки.
Албумът ще бъде представен при откриването на изложбата.

Откриване на фотографска изложба „Пробуждане“

КОГА: 3 ноември 2022 от 18.30 ч.

КЪДЕ: БКИ“Дом Витгенщайн“Parksgasse 18, Виена

Изложбата е посветена на Деня на народните будители.

На събитието ще бъдат връчени и наградите на Министерство на културата за принос в популяризирането на българската култура в Австрия.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации