18.6 C
Виена
събота, 27 юли, 2024
spot_img
НачалоБългарияГеорги Тошев представя филм и книга за Невена Коканова в Залцбург и...

Георги Тошев представя филм и книга за Невена Коканова в Залцбург и Линц

-- Реклама --

Георги Тошев представя филм и книга за Невена Коканова

Журналистът Георги Тошев ще представи пред българската общност в Залцбург и Линц книгата си „Години любов”, посветена на голямата българска актриса Невена Коканова. На събитието ще бъде показан и документалният филм „Невена Коканова. Пътуване”.

Жена, актриса, майка, звезда… Невена Коканова ни напусна на 3 юни 2000 г., но остави след себе си филми и театрални изяви, които продължават да вълнуват зрителите. Необикновеният живот и кариера на актрисата са разказани в книгата и филма чрез спомените на нейни приятели и близки, както и през личните впечатления на автора от срещите и интервютата си с нея.

„Събрах спомените на хора, които са се докоснали до нея през годините. Някои за миг, други за по-дълго”, споделя Георги Тошев

Заглавието на книгата е неслучайно и кореспондира с първия важен филм в кариерата на Невена Коканова „Години за любов”.

„С любов се оцелява. Няма друго оръжие срещу проблемите в този живот. Той сякаш ни е даден, за да се борим за него…“ – казва звездата на българското кино в последното си интервю с Георги Тошев през 1999 г. Журналистът публикува за първи път тази изповед, която засяга различни етапи от кариерата ѝ, разкрива отношението ѝ към киното и театъра, както и чисто лични и съкровени моменти от живота ѝ.

Луксозното издание е посветено на 80 години от рождението на Невена Коканова. Книгата е с твърда подвързия и суперобложка, с богат снимков материал, включващ над 250 снимки от личния архив на дъщеря й Теодора, някои от които се публикуват за първи път. Изданието е с две корици, като една част от него е в ограничен тираж и е с подпис от автора и три пощенски картички с неизвестни портрети на Невена Коканова.

Представяне на книга и филм за живота на Невена Коканова

КОГА: 4 ноември 2022 г. от 18.30 ч.

КЪДЕ: Strubergasse 23/ H.C. Artmannplatz

5020 Залцбург

За повече подробности ТУК.

Срещата с Георги Тошев в Линц е на 5 ноември 2022 г. от 13.00 ч. на адрес Neubauzeile 68, 4030

За подробности ТУК.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации