7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрия2 октомври: Изборният ден в Австрия протича спокойно

2 октомври: Изборният ден в Австрия протича спокойно

-- Реклама --

При отлична организация, спокойно и без чакане преминава изборният ден на територията на Австрия. До момента се наблюдава умерена активност.

На изборите на 14 ноември 2021 г. тук гласуваха 5 049 човека, от които 3 438 във Виена.

Преди обяд във всички 15 секции беше спокойно. В ранните следобедни часове повече хора се отправиха към урните и на места се образуват временни опашки, които с нищо не нарушават реда.

За първи път

Константин Малчев е ученик в Инсбрук и като пълнолетен български гражданин за първи път има възможност да упражни правото си на глас. За него това е радост и голяма отговорност. „Въпреки че това е по-трудно, не мога да се оставя на течението и да не дам своя вот”, сподели той пред Меланж Булгарен. Като млад човек той е изпълнен с оптимизъм и надежда за по-добро политическо бъдеще на България и се надява повече младежи като него да излязат и да гласуват.

„Наясно съм, че много хора са изключително разочаровани от политиците, от политиката и не вярват на никого. Надеждите ни са били излъгани многократно. Но ако искаме промяна, трябва да гласуваме. Негласуването не ни прави по-готини или велики, прави ни по-апатични, а апатията работи в полза на статуковото”, сподели Константин Кънев, след като гласува във Виена.

______________

Младите българи във Виена ще гласуват

Медиите в Австрия за българските избори на 2 октомври

_____________

Активност

Във Виена към 16.00 ч. са гласували около 2 280 човека. Във Велс към 16.00 ч. – 102 човека, Залцбург (16.00 ч. ) – 225, Линц (16.30 ч.) – 195 човека, Инсбрук (15.00) – 200 човека, Клагенфурт (12.00 ч.) – 35 човека, Грац (14.00 ч.) – 85 човека, Брегенц (17.00 ч.) – 270 човека.

(Бел.ред: Данните са непълни и отразяват само временната активност)

Адреси на избирателните секции

Припомняме, че избирателните секции ще бъдат отворени до 20.00 ч. Не е задължително да сте подали предварително заявление за гласуване, за да упражните правото си на глас.

Носете със себе си валиден документ за самоличност.

Какво трябва да знаем за гласуването на 2 октомври 2022

Адреси на избирателните секции в Австрия за гласуване на изборите на 2 октомври 2022

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации