22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВисоко в планината по моста Highline179

Високо в планината по моста Highline179

-- Реклама --

Ако нямата страх от високо, ако обичате приключенията и високите нива на адреналин, не пропускайте това преживяване. Въженият висящ мост Highline179 е дълъг 406 метра, простира се на височина 114,60 м и се държи само от четири висящи въжета, всяко с диаметър 60 милиметра. Доста впечатляващо, нали? Усещането от разходката по широкия 1,2 м мост може да се сравни само с летене в небето.

Искате да опитате? Тогава трябва да поемете към Ройт в Тирол.

Първо поход, после летене

Приключението започва още на паркинга Klause. Тук има достатъчно табели, които помагат да се открие началото на моста. До него се стига след  около 20 минути разходка по горска пътека. Препоръчително е да сте със стабилни обувки, защото има изкачване по склона.

снимка highline179.tiro

Не пропускайте да посетите и замъка Еренберг. В бившата отбранителна крепост има музей на приключенията и природна експозиция. Освен руините на Еренберг, крепостта Клаузе, крепостта Шлосскопф и крепостта Клаудия също са част от историческите забележителности в околността.

Опит за летене (почти)

Усилието да стигнето до моста се възнаграждава веднага с великолепната гледка, която се открива към внушителните планински вериги. Разходката по моста дава възможност за 360-градусово възприемане на панорамата.

снимка highline179.tiro

Световен рекордьор макар и за кратко

Идеята за мост, свързващ руините на замъка Еренберг и крепостта Клаудия, е на архитекта Армин Валх. Още през 1998/9 той започва да работи по този проект. Първата копка е направена на 7 май 2014 г, а на 22 ноември съоръжението е официално открито.

__________________________________

Арх.Гергински е държавно упълномощен и заклет цивилен инженер (staatlich befugter und beeideter Ziviltechniker) и като такъв разполага с правомощия в сферата на недвижимите имоти.

Арх. Евгени Гергински е един от двамата партньори в архитектурно бюро HAWLIK GERGINSKI Architekten ZT GmbH, което има филиали в София и Перхтолсдорф.

За повече информация и контакти ТУК

_________________________________

До неотдавна Highline179 се смяташе за най-дългия пешеходен висящ мост в света в тибетски стил и като такъв дори има място в Книгата на рекордите на Гинес. През лятото на 2017 г. той трябваше да отстъпи титлата на Цермат в Швейцария.

Как да стигнем до адреналиновата дестинация?

Ако не сте с кола, най-добре е да вземете влака до Ройт и след това да се качите на Постбус 4250, който ще ви отведе в посока Постплац Насерейт. Малко по-късно ще пристигнете в Ройт ин Тирол на кръстовището Еренберг Клаузе и само за няколко минути ще стигнете пеша до Highline179.

Адрес: Klause 2, 6600 Община Reutte

Подробности за пътуването до Highline179 може да намерите ТУК

Съоръжението е отворено целогодишно.

Подробна и актуална информация за цените и работното време може да намерите ТУК

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации