10.1 C
Виена
събота, 27 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеСреща на ИТ специалисти от цял свят в България

Среща на ИТ специалисти от цял свят в България

Инициативата на БАСКОМ ITogether.BG кани български ИТ специалисти от чужбина да се запознаят с развитието на сектора в България

-- Реклама --

Ако сте ИТ експерт и се интересувате от възможностите за работа и развитие в България, това предложение на БАСКОМ е точно за вас! Идеята е ИТ специалисти – студенти и работещи в сферата на софтуерните технологии да се запознаят с бурното развитие на сектора в страната през последните години. Те ще могат лично да се информират относно възможностите за професионално развитие в България и да станат част от глобалната общност на български професионалисти по света, ангажирана с позиционирането на България като качествена световна ИТ дестинация.

Срещата ще се проведе в периода от 22 до 24 юни 2022 г. в гр. София и гр. Пловдив, а заявки за участие в нея се приемат до 15 май включително.

Очакванията на БАСКОМ са да мотивира и привлече хора с интересни лични и професионални истории, със силни връзки с България и активни в обществата, в които живеят. Кандидатстването е с кратко представяне в писмен или видео формат, а подборът на участниците в срещата ще се извърши от Управителния съвет на организацията.

„Решихме да сме проактивни в общуването с нашата общност в чужбина, да ги провокираме да си представят живота си като професионалисти в България, дори да го случим за три дни – нещо като демоверсия на една възможна ИТ кариера в България. Правим това не само заради бума на ИТ сектора у нас, не само защото се нуждаем от още таланти, не само защото стандартът на живот на българските програмисти по нищо не отстъпва на тези в Германия и Великобритания, но и защото в България индустрията на високите технологии достигна онова ниво на зрялост, което я прави силно ангажирана с развитието на цялото общество. Искаме да разширим този модел и извън страната“, споделя Бистра Папазова, член на УС на БАСКОМ и вдъхновител на инициативата.   

ITogether.BG ще представи на участниците различни проекти, по които софтуерните компании работят в момента, ще им разкаже повече за местната екосистема и предприемаческа култура, ще ги потопи в начина на живот на хората в бранша и ще ги срещне с техни колеги, вече завърнали се в България.

“Вярваме в силната мотивация на нашите сънародници в чужбина да останат свързани с България и ние като бранш ще подпомагаме и развиваме тази мотивация“, казва Доброслав Димитров, председател на УС на БАСКОМ.

ITogether.BG надгражда инициативата ЗАвръщането, насочена към българите извън страната.

Още информация за проекта ITogether.BG може да намерите тук: https://basscom.org/itogether.

Кандидатствайте тук: https://basscom.org/itogether?mi=4.

За БАСКОМ

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) е създадена през 2001 г. Асоциацията е колективен представител на близо 100 софтуерни фирми – пълноправни членове, и над 120 асоциирани членове, сред които висши училища, фондации, фондове за рисков капитал, стартиращи иновативни компании и др. Софтуерната индустрия е сред малкото в България с конкурентоспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да работи за подобряване на образователната система, за въвеждането на електронно управление и да позиционира страната като високотехнологична дестинация, където софтуерните компании разработват собствени продукти и услуги с висока добавена стойност.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации