8.8 C
Виена
неделя, 25 февруари, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиена за ценители: Кодът да Винчи – исторически факти и загадки -...

Виена за ценители: Кодът да Винчи – исторически факти и загадки – разходка с екскурзовод

Елате с нас, за да се потопим в света на мистериите и загадките и разкрием някои от тайните на Виена

-- Реклама --

Най-вероятно първата ви представа за Виена е свързана с великолепните дворци, аристократични сгради, красиви паркове и градини. Но зад тези бляскави кулиси се крият мистериозни кодове, тайни послания и скрити знаци, легенди се преплитат с исторически факти и мистериозни явления намират логични обяснения.

Кодът да Винчи

Пишейки романа си „Шифърът на Леонардо”,  Дан Браун спокойно е можел да посвети няколко глави и на Виена. Знаете ли къде във Виена се намира оригиналното копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи и какъв е истинският таен код, скрит в картината? Знаете ли къде се съхранява Свещеният Граал? Чували ли сте някога за пазителя на Граала и за култовата стая под параклиса „Мария Магдалена“? Виена крие много тайни, които можете да откриете само ако рискувате да надникнете зад фасадите на този мечтан град.

„Кодът да Винчи във Виена” е несъмнено най-загадъчната тема, която сме избирали за разходките „Виена за ценители”. Предложихме я за първи път през октомври 2019 г. и оттогава непрекъснато получаваме запитвания кога ще я повторим. Е, решихме, че това е подходящ маршрут, с който да започнем 2022 г.

С  тежката задача да ни преведе през вековните тайни и дълбоко скрити сакрални символи ще се заеме нашата любима екскурзоводка Диана Пиперова.

Част от маршрута в аванс

Диана Пиперова, екскурзовод, Виена
Диана Пиперова

Ето какво издаде тя в аванс за маршрута: „Ще започнем в църквата на италианската католическа общност със запомнящата се осмоъгълна кула с шапка. Ако не се сещате коя е, на разходката ще я разгледате и запомните. Няма да разкавам за олтара или амвона, а за една 200-годишна стенна мозайка, направена изцяло като една от най-известните картини на да Винчи, дори разкриваща част от нея, сега липсваща в оригинала. Няма да кажа още коя е, ще  я покажа и по нея ще разгадаем тайнствения код на Леонардо. Теория, която църквата категорично отрича, но която вече столетия не престава да вълнува любителите на загадките. Разходката ще ни заведе до църквата, където се пазят сърцата на Хабсбургите, чиито корени стигат до Меровингите, онзи аристократичен род от Южна Франция, където се предполага, че Мария Магдалена е намерила пристан и родила наследник. Ще проследим култа към нея и във Виена. По следите на тайнствения шифър на Леонардо ще търсим и присъствието на ордена Опус Дей, на рицарите-темплиери, на розенкройцерите и илюминатите, на майсторите-зидари, заложили в сакралните постройки на Виена тайнствени пропорции.

Заинтригувани ли сте? Вижте кога и къде

Тогава ви очакваме на 26 март, събота. Ще се срещнем на Площада на героите (Heldenplatz) пред паметника на ерцхерцог Карл (в посока Фолксгартен пред временните черни постройки на парламента) в 11.00 и 14.30 ч. и ще поемем по познати и не толкова познати улици, за да проследим тайнствените знаци, оставени от предците. Броят на участниците в групите е ограничен до 25.

Записване за участие ТУК

Виена за ценители: Кодът да Винчи – исторически факти и загадки – разходка с екскурзовод

КОГА: 26 март, събота, 2022 г. от 11.00 и 14.30 ч.

КЪДЕ: Императорски комплекс Хофбург, среща пред паметника на ерцхерцог Карл (пред временните постройки на парламента)

Мястото на срещата е пред паметника на ерцхерцог Карл на Heldenplatz

Цена: Цената на беседата е 18 евро (с включени слушалки), които се заплащат на място.

За деца и ученици – безплатно (при ползване на слушалки –2 евро).

За студенти – 10 евро

През повечето време маршрутът е на открито и е препоръчително да се облечете топло и удобно според метереологичните условия.

Разходката няма да се проведе при дъждовно време.

Предварително записване ТУК или на имейл diana.piperova@gmx.net и на телефон 0650 5311792  е задължително!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации