23.2 C
Виена
четвъртък, 30 юни, 2022
spot_img
Още
  НачалоБългарияПловдив изпревари Виена и Грац в класацията за „Най-добра европейска дестинация 2022”

  Пловдив изпревари Виена и Грац в класацията за „Най-добра европейска дестинация 2022”

  Пловдив зае четвърто място, Виена - 17, а Грац - 19 място в на престижната класация European Best Destinations

  -- Реклама --

  Градът под тепетата премери сили с 19 световно известни дестинации в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations. Пловдив бе единственият български град, който участва в надпреварата в конкуренция с Лондон, Рим, Лозана, Истанбул, Атина, Прага и др. Първото място бе спечелено от словенската столица Любляна, второ място е за Марбея в Испания, следвана от Амиен във Франция.

  В класацията участваха и два австрийски града – Виена и Грац, които заеха съответно 17 и 19 място.

  Пловдив е избран на 4 място с 51 024 гласа.

  От тези 20 дестинации, селектирани за крайната класация, само първите пет, получили най-много гласове, могат да използват титлата „Най-добра европейска дестинация 2022“ във всички свои комуникации, медийни изяви, уебсайт, реклама. Пловдив е избран на 4 място с 51 024 гласа. Общо кампанията е събрала 528 069 гласувания от 182 страни и повече от 100 000 споделяния. 56 % от всички гласове са дошли от Европа, а останалите 44% – от държави извън Стария континент.

  На същия сайт EuropeanBestDestinations.com, който е водещ уебсайт за туризъм в Европа, в отделните категории Пловдив е удостоен и с титлата за „Най-добра културна дестинация в Европа 2022“ (1-во място). Пловдив е № 1 и в категорията „Най-романтични дестинации в Европа“, както и в категорията „Най-добри винени дестинации в Европа“.

  снимка pixabay

  При представянето на Пловдив от сайта припомнят, че той е най-старият постоянно населяван град в Европа и един от най-древните градове в света. „В Пловдив хилядолетната история, култура и наследство са в естествена хармония. Древен и непреходен, аристичен и модерен, космополитен и романтичен този град е толкова привлекателен и пълен с живот”, пише EuropeanBestDestinations.

  След Пловдив в класацията се нареждат Льовен (Белгия), Оридеа (Румъния), крайбрежието Амалфи (Италия), германската провинция Бавария, Прага, Рим и др.

  Виена – романтична и толерантна

  снимка pixabay

  Виена, спечелила 17-то място, е представена като романтична дестинация за всички, които искат да се пренасат в епохата на императрица Сиси. Разходка с файтон, красиви дворци, концерти с класическа музика – всичко това допринася за аристократичната атмосфера на австрийската столица. Подчератва се и фактът, че Виена е толерантна към хомосексуалните двойки, безопасна и подходяща за семейни екскурзии. Градът разполага с най-красивите европейски градски паркове, а Пратерът е сред най-предпочитаните места за брачно предложение.

  ____________________

  Диана Пиперова, екскурзовод: Виена е много повече от красив град

  ___________________

  Грац – дестинация за устойчив туризъм

  Само Лозана застава между Виена и Грац. Вторият по големина австрийски град заема 19 място и се радва на славата си на дестинация за устойчив туризъм. Столицата на Щайермарк предлага прекрасна комбинация от исторически забележителности, модерна архитектура и кулинарни изкушения.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации