14.3 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияFeia Бременност - едно мобилно приложение в отговор на всички спонтанни въпроси

Feia Бременност – едно мобилно приложение в отговор на всички спонтанни въпроси

С едно приложение на мобилния си телефон можете да следите всички 42 седмици на бременността и да се подготвите за трудната роля на родители

-- Реклама --

FEIA е създател на първaта българска поредица мобилни приложения в помощ на бременната жена, на майката в първите месеци след раждането и на родителите при отглеждането на техните деца. В тази своя мисия екипът на FEIA обединява усилия с български и италиански общопрактикуващи лекари, гинеколози, педиатри, ветеринари, психолози, диетолози, юристи, хомеопати, ароматерапевти, билколечители и музикотерапевти.

Неда Сахатчиева е съсобственик и CMO на Feia. С нея разговаряме за ползите и предимствата на мобилните приложения на компанията, които са насочени към бъдещите майки и татковци и им помагат да се справят в един вълнуващ период, изпълнен с много въпроси.

Разкажете ни повече за Вашата работа и за приложенията Feia?

Feia е патентована търговска марка, разработваща и предлагаща първата българска поредица мобилни приложения с медицинска насоченост. Създадени съвместно с лекари, фармацевти, педагози, психолози, музиковеди, адвокати, IT специалисти и др. от България и чужбина. В средата на месец януари станахме на 4-ри години. Имаме разработени и пуснати на пазара три мобилни приложения – Feia Бременност; Feia Детско развитие и Feia Захранване. Като най-популярното ни и успешното до този момент е това за проследяване на бременността.

С какво това приложение е полезно на бременните жени и младите майки?

Във Feia Бременност сме се постарали да съберем на едно място всичко необходимо за една спокойна бременност, за всичките ѝ възможни 42 гестационни седмици. Това е систематизирана и представена на достъпен език медицинска информация, подготвена от специалисти от различни области. Също така сме засегнали и не малко теми от всички други аспекти на живота – здравословно хранене, рецепти, спорт, семейни задачи, подготовка на дома. Имаме и огромна секция за безопасни или не неща – като храни, спoрт, лекарства, козметика и много други.

Във времена на пандемия, несигурност и труден достъп до лекарските кабинети, Feia Бременност дава спокойствие и отговори на многото спонтанни въпроси, които засипват една бременна жена.

За това свидетелстват над 150,000-те инсталации на приложението, както и многобройните високи оценки в магазините за мобилни приложения Google play и Appstore. Приложението Feia Бременност е достигало нееднократно 1-во място в категория „Здраве и фитнес“.

_____________________

Коронована бременност

____________________

Кои са основните предимства на апликацията?

Feia Бременност се състои от 3 модула, съдържащи изключително подробна, но лесно достъпна и подредена информация. Тя засяга не само чисто медицинския аспект на бременността, но и лайфстайла на жената, а дори и полезна информация за таткото. Да, правилно прочетохте! Има възможност да ползвате апликацията и като баща! Основната информация, разбира се, остава същата, но бъдещият татко ще намери задачи, съвети и друга информация, специално подготвена за него.

А ето и кратко описание на структурата на приложението Feia Бременност

· Бременност – която проследява цялата бременност по гестационни седмици в шест категории;
· Важни – много детайлен и богат на информация модул с редица подменюта с прегледи, симптоми, рецепти и др. Списък с безопасни или не лекарства, ежедневни дейности и др., правна информация, касаеща бременната жена, и много други.
· Приложения – 13 миниприложения с практическа насоченост за следене на бременността и в помощ на бъдещата майка

Кои са основните трудности, свързани с разработването на такъв продукт и налагането му на пазара?

Налагането на дигитален продукт, заместващ дългогодишната практика за набавяне на информация чрез книги, е изключително труден и дълъг процес. Макар и с навлизането на интернет хората да започнаха да възприемат и търсят алтернативни методи за информиране, все още доверието към мобилните приложения като нещо повече от забавление е слабо. Това е и едно от основните предизвикателства, с което се сблъсква Feia от създаването си. Постигнатите резултати за последните години, обаче, показват че все по-голям процент от бременните и младите родители виждат удобството и потенциала на тези продукти и решават да ни се доверят.

Разбира се, и технологичното предизвикателство не е никак малко. Разработката и поддръжката на мобилно приложението е сложен и взискателен процес в един свят на сериозно и много бързо технологично развитие във всеки един аспект.

Какво Ви мотивира да продължавате да развивате проекта FEIA?

Искрено вярваме, че това е бъдещето. Все по-видимо е желанието на хората да се възползват от удобствата, които развитието на технологии ни дава. Искрено вярваме и в поднасянето на добре подбрана и персонализирана информация към всеки потребител и искаме да се подобрим и развием в тази насока. Имаме чудесен малък екип, който е с нас от години и ни подкрепя във всяко начинание. Работата по Feia ни носи истинско удовлетворение и всеки от нас се опитва да допринася с идеи, предложения и подобрения ежедневно.

FEIA е много повече от мобилно приложение. Вие поддържате блог с полезни съвети, здравословни рецепти и форум. Защо за Вас е важно да се създаде цяло общество от приятели на FEIA?

Пътят, който трябва да извърви една жена докато стане майка, е дълъг и не е само тези девет месеца, в които носи дете под сърцето си. Искахме да създадем пространство, където бъдещата и настояща майка да намира достоверна информация, съвети, спокойствие и съмишленици. Вярваме, че сме на прав път.

Какви са очакванията Ви за следващата година?

След Covid-19 говорим за желания, а не за очаквания. Желанието ни е да пуснем нов дизайн и подобрена версия на Feia Бременност, която да пуснем поетапно на още няколко езика и чрез нея да донесем спокойствие на още по-голяма част от хората по света. Немскоговорящите държави са първата стъпка по този път и наш основен приоритет през 2022-ра.

Можете да намерите Feia Бременност тук:

А тук да последвате Feia в Instagram или Facebook, за да получавате всеки ден допълните информация за бременност и майчинство.

ПР материал

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации