12.1 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоOбразованиеУчителката Симона Захариева от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” с второ място...

Учителката Симона Захариева от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” с второ място на национален конкурс за учители

-- Реклама --

Учителката в българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена Симона Захариева бе отличена с почетна грамота и второ място в 29 издание на националния ученически конкурс на Национален клуб „Родолюбие”. Наградата е в раздела „Мисия Учител” и се дава за особени постижения при използването на уеб-базирани приложения в помощ на дистанционното обучение.

Креативни и онлайн

След като коронавирусът промени рязко познатите ни форми на обучение, учителите трябваше бързо да прояват инициативност и фантазия, за да превърнат онлайн обучението в полезен и креативен учебен процес. Преподавателката в началните класове на българското училище „Св.св.Кирил и Методий” бързо открива възможностите, които интернет предлага и ги използва активно с децата. Нейните онлайн уроци бързо се превръщат в забавно приключение и стимулират творческото развитие на малките палавници.

От книжки до кръстословици

Едно от най-успешните „открития“ на маг. Симона Захариева е сайт, който позволява направата на електронни книжки. Така бързо и лесно дадена тема или домашна работа се превръщат в книжка, от страниците на която греят творбите на децата, а малки и големи ученици имат възможност да станат автори. Тъй като крайният резултат е достъпен за всеки и от всякакви видове устройства техните творби се радват на широка публика.

____________

Учениците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий” във Виена създадоха книжка за Левски

____________

Сред другите, използвани от Симона Захариева ресурси са „жива“ карта на България с въплътени детски истории, Коледен календар на чудесата (т.нар. в Австрия „адвент-календар“), онлайн пъзели и кръстословици и др.

Отдадеността на маг. Захариева, нейната креативност, любопитство и непресъхващ извор на енергия и желание да научи и покаже нещо ново са основните мотиви за нейната номинация от  екипа на БУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Виена в конкурса „Мисия учител“, а спечеленото второ място е награда за положените усилия и труд.

FEIA APP

Повече от 100 участници от страната и чужбина изпращат свои разработки по темата „175 години от откриването на първото класно училище в Копривщица от Найден Геров“ в рамките на XXIX национален ученически конкурс на Национален клуб „Родолюбие“. До заключителния етап са допуснати 64 работи. Организира се със съдействието на МОН, Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, СБУ, ТАНГРА ТанНакРа Общобългарска фондация, НДД, Сдружението на преподавателите по история в България, НИМ и Националния военноисторически музей.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации