8.9 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОт 20 декември влизане в Австрия само с правилото 2G (ваксинирани и...

От 20 декември влизане в Австрия само с правилото 2G (ваксинирани и преболедували)

-- Реклама --

С оглед ограничаване разпространението на новия вариант на коронавируса омикрон, здравният министър на Австрия Волфганг Мюкщайн обяви в петък вечерта пред медиите, че се предвижда затягане на режима на влизане в страната.

Ето и основните промени, които бяха обявени.

Само ваксинирани и преболедували

От понеделник, 20 декември, само притежаващите валиден сертификат 2G, ще могат да влизат в Австрия. В допълнение те трябва да представят и актуален PCR тест. От тест са освободени тези, които вече са си поставили трета доза от ваксините. Серификатът за ваксинация трябва да е не по-стар от 270 дни, за излекуваните срокът е 180 дни, а PCR тест е валиден в рамките на 72 часа.

В случай, че при влизане в страната лицето няма PCR тест, то минава в задължителна самоизолация, която може да бъде прекратена с представяне на отрицателен резултат от направен в Австрия тест. В този случай е задължителна и предварителна регистрация Pre-Travel-Clearance.

Задължителна 10 дневна карантина за неваксинирани

Пътуващите австрийски граждани, граждани на страните членки на ЕС и ЕИП, които не притежават валиден 2G сертификат, остават в задължителна 10-дневна карантина, която може да се съкрати след петия ден с представяне на отрицателен резултат от PCR тест. Предварителната регистрация е задължителна.

Изключения

Изискването за представяне на сертификат не се отнася за бременни и хора, които по здравословни причини не могат да се ваксинират.

Новите правила не засягат и деца по 12 години.

Наредба за влизане в Австрия може да намерите ТУК.

Припомняме, че в Австрия все още е в сила локдаун за неваксинираните. На практика те не могат да посещават заведения, коледни базари, културни събития.

Локдаунът свършва. Но не за всички.

Подробна информация за разпространението на Ковид в Австрия може да намерите ТУК

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации