25.3 C
Виена
четвъртък, 11 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияОт 20 декември влизане в Австрия само с правилото 2G (ваксинирани и...

  От 20 декември влизане в Австрия само с правилото 2G (ваксинирани и преболедували)

  -- Реклама --

  С оглед ограничаване разпространението на новия вариант на коронавируса омикрон, здравният министър на Австрия Волфганг Мюкщайн обяви в петък вечерта пред медиите, че се предвижда затягане на режима на влизане в страната.

  Ето и основните промени, които бяха обявени.

  Само ваксинирани и преболедували

  От понеделник, 20 декември, само притежаващите валиден сертификат 2G, ще могат да влизат в Австрия. В допълнение те трябва да представят и актуален PCR тест. От тест са освободени тези, които вече са си поставили трета доза от ваксините. Серификатът за ваксинация трябва да е не по-стар от 270 дни, за излекуваните срокът е 180 дни, а PCR тест е валиден в рамките на 72 часа.

  В случай, че при влизане в страната лицето няма PCR тест, то минава в задължителна самоизолация, която може да бъде прекратена с представяне на отрицателен резултат от направен в Австрия тест. В този случай е задължителна и предварителна регистрация Pre-Travel-Clearance.

  Задължителна 10 дневна карантина за неваксинирани

  Пътуващите австрийски граждани, граждани на страните членки на ЕС и ЕИП, които не притежават валиден 2G сертификат, остават в задължителна 10-дневна карантина, която може да се съкрати след петия ден с представяне на отрицателен резултат от PCR тест. Предварителната регистрация е задължителна.

  Изключения

  Изискването за представяне на сертификат не се отнася за бременни и хора, които по здравословни причини не могат да се ваксинират.

  Новите правила не засягат и деца по 12 години.

  Наредба за влизане в Австрия може да намерите ТУК.

  Припомняме, че в Австрия все още е в сила локдаун за неваксинираните. На практика те не могат да посещават заведения, коледни базари, културни събития.

  Локдаунът свършва. Но не за всички.

  Подробна информация за разпространението на Ковид в Австрия може да намерите ТУК

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации