25.3 C
Виена
четвъртък, 11 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияЕто как Община Виена подкрепя местния бизнес

  Ето как Община Виена подкрепя местния бизнес

  На специална платформа Община Виена събира местни фирми, които предлагат услугите си онлайн

  -- Реклама --

  Онлайн пазаруването на регионални продукти подкрепя местния бизнес и допринася за опазването на околната среда.

  По време на поредния, четвърти, локдаун в Австрия Виена призовава жителите на града да пазаруват онлайн от местни доставчици, например чрез платформата www.wien.gv.at/zusammen. По този начин те могат да подкрепят местната икономика, като в същото време дадат своя принос и за опазването на околната среда. Благодарение на тази инициатива местните малки и средни предприятия могат да поддържат бизнеса си и да плащат данъците си.

  По този начин, въпреки коронакризата, регионалното производство се поддържа живо и не се създава необходимост от вносни продукти. Освен това не бива да се забравя и социалният аспект, че по този начин се запазват работни места.

  Една платформа – много възможности

  На платформата „Ние се държим заедно“ Община Виена е събрала над 1 300 местни фирми, които предлагат своите услуги онлайн, много заведния, от които жителите на столицата могат да си поръчат храна, списък с различни събития, изложби, концерти, които се провеждат виртуално. Там могат да се намерят и съвети към родителите как да разнообразят ежедневието на децата у дома, къде може да се карат кънки, да се вземат книги или да се гледа театрално представление у дома. Ако пък решите да използвате локдауна, за да научите нещо ново, може да се запишете на някой от уебинарите, предлагани от VHS.

  Пазарът в парка „Лайнцер Тиргартен“ © Forst- und Landwirtschaftsbetrieb Servitenviertel

  Екобизнес Виена

  Сред доставчиците, които реагираха бързо и преминаха към онлайн продажби или отдавна вече предлагат тези услуги, са и фирми, подкрепени от общинската програма Екобизнес Виена. Програмата работи в тясно сътрудничество със сходни инициативи по целия свят. Те насърчават трансфера на знания към градските и общински администрации, с цел създаването на мрежа от фирми, където икономическият успех се постига благодарение на устойчивата икономика. Тази икономика се гради на етични принципи, иновации, инвестиции и здрави финансови основи при използване на наличните ресурси по най-добрия начин. Идеята е да се насърчи използването на тези ресурси по начин, който е ефективен, отговорен и е вероятно да предостави дългосрочни ползи, като в същото време постоянно носи печалба.

  По информация на EuroCommPR

  Бюро за международни връзки на Община Виена в София

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации