7.7 C
Виена
събота, 20 април, 2024
spot_img
НачалоБългарияГригор Димитров се изправя срещу Циципас на АТР турнира във Виена

Григор Димитров се изправя срещу Циципас на АТР турнира във Виена

-- Реклама --

Григор Димитров изтегли тежък жребий в тазгодишното издание на турнира Erste Bank Open (ATP Vienna), провеждаш се от 23 до 31 октомври в австрийската столица. Днес следобяд той ще излезе срещу  първия поставен в схемата – Стефанос Циципас, който е номер 3 в световната ранглиста. Това ще е 3-та среща между българина и гърка, които досега са си разменили по една победа . Двубоят между двамата състезатели е втори в програмата на централния корт в Stadthalle, където мачовете стартират в 14:00 часа

Григор Димитров във Виена

Българският тенисист е от няколко дни във Виена и успя да се разходи из централните улици и да разгледа забележителностите.

По повод предстоящия двубои в интервю пред АТР той споделя:

„Когато видях жребия първия път, се замислих, че такива мачове трябва да бъдат четвъртфинали или полуфинали. Хубаво е да има такива сблъсъци именно в тази част на сезона, за да провериш как се справяш психически и физически. Циципас имаше невероятна година и се утвърди като топ играч. Но аз обичам точно този вид двубои. Срещу него съм се изправял два пъти, последния път се срещнахме тук във Виена. Развълнуван за предстоящия мач, надявам се да запазя добрата си форма от изминалите седмици, тялото ми да се чувства добре и просто да се наслаждавам на играта”.

ATP Vienna

Erste Bank Open (ATP Vienna) е най-голямото събитие в спортния календар на Австрия. Турнирът се провежда от 1974 г. и в него са взимали участие звезди като Агаси, Мустер, Тим и Зверев. Дебютното участие на Григор Димитров бе през 2018 г., а миналата година той достигна до четвърт финалите, побеждавайки Циципас в оспорван двубой.

Публиката ще може да се наслади на играта на 71 тенисисти, борещи се за 1,5 млн. евро награден фонд.

Билети за мачовете могат да се закупят ТУК

______________

Още по темата:

След победа над Циципас Григор Димитров стигна до четвърт финал на турнира Erste Bank Open във Виена

Григор Димитров е поставен под номер 1 на турнира Erste Bank Open (ATP Vienna)


СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации