4 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоисторияТържествена панахида по случай Архангелова задушница

Тържествена панахида по случай Архангелова задушница

-- Реклама --

На Архангелова (мъжка) задушница православните християни отдават почит към паметта на починалите, вечна признателност на офицерите и войниците, загинали за България, и на всички, паднали в редовете на Българската армия.

По този повод Посолството на РБългария във Виена информира, че на 28 октомври 2021 г. от 14.00 ч. пред българския Войнишки паметник в Централния гробищен парк на Виена, парцел 91, ще бъде отслужена панихида в памет на седмината български офицери, загинали в Балканските и в Първата световна войни 1912 – 1918 г.

Всеки желаещ може да посети събитието и да отдаде почит на падналите за родината български военни.

_____________________________________

Български военен паметник в сърцето на Виена

_____________________________________

Военният паметник е издигнат през 30-те години на 20-и век в памет на седмина български офицери, загинали в Балканската и Първата световна война. През 2015 г. по нинициатива на посолството и Службата на военното аташе и със съдействието на Министерство на отбраната паметникът е реставриран.

През 2015 г. по инициатива на посолството и Службата на военния аташе и със съдействието на Министерство на отбраната на Р България  паметникът бе напълно реставриран.  

На 5 май 2015 г. той бе тържествено открит в присъствието на Н.Пр.посланик Елена Шекерлетова, представители на Министерство на отбраната, Народното събрание, български и чужди дипломати, българи, живеещи в Австрия. Отец Петкин от БПЦ „Св.Иван Рилски” отслужи панахида в памет на загиналите български офицери и прочете молитва за покой на душите им.

Тържествена панахида по случай Архангелова задушница

КОГА: 28 октомври 2021 г. от 14.00 ч.

КЪДЕ: Централен гробищен парк на Виена, парцел 91

Simmeringer Hauptstraße 234, 1110 Wien

Обществен транспорт: линия 3 на метрото до спирка Зимеринг (Simmering). Оттам се продължава за няколко спирки с трамваи 6 и 71.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации