20.1 C
Виена
неделя, 3 юли, 2022
spot_img
Още
  НачалоисторияТържествена панахида по случай Архангелова задушница

  Тържествена панахида по случай Архангелова задушница

  -- Реклама --

  На Архангелова (мъжка) задушница православните християни отдават почит към паметта на починалите, вечна признателност на офицерите и войниците, загинали за България, и на всички, паднали в редовете на Българската армия.

  По този повод Посолството на РБългария във Виена информира, че на 28 октомври 2021 г. от 14.00 ч. пред българския Войнишки паметник в Централния гробищен парк на Виена, парцел 91, ще бъде отслужена панихида в памет на седмината български офицери, загинали в Балканските и в Първата световна войни 1912 – 1918 г.

  Всеки желаещ може да посети събитието и да отдаде почит на падналите за родината български военни.

  _____________________________________

  Български военен паметник в сърцето на Виена

  _____________________________________

  Военният паметник е издигнат през 30-те години на 20-и век в памет на седмина български офицери, загинали в Балканската и Първата световна война. През 2015 г. по нинициатива на посолството и Службата на военното аташе и със съдействието на Министерство на отбраната паметникът е реставриран.

  През 2015 г. по инициатива на посолството и Службата на военния аташе и със съдействието на Министерство на отбраната на Р България  паметникът бе напълно реставриран.  

  На 5 май 2015 г. той бе тържествено открит в присъствието на Н.Пр.посланик Елена Шекерлетова, представители на Министерство на отбраната, Народното събрание, български и чужди дипломати, българи, живеещи в Австрия. Отец Петкин от БПЦ „Св.Иван Рилски” отслужи панахида в памет на загиналите български офицери и прочете молитва за покой на душите им.

  Тържествена панахида по случай Архангелова задушница

  КОГА: 28 октомври 2021 г. от 14.00 ч.

  КЪДЕ: Централен гробищен парк на Виена, парцел 91

  Simmeringer Hauptstraße 234, 1110 Wien

  Обществен транспорт: линия 3 на метрото до спирка Зимеринг (Simmering). Оттам се продължава за няколко спирки с трамваи 6 и 71.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации