1.1 C
Виена
сряда, 6 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияНепознатата Виена: Улички, дворчета и легенди в първи район - разходка с...

Непознатата Виена: Улички, дворчета и легенди в първи район – разходка с екскурзовод

Елате с нас, за да се потопим заедно в историята на аристократичния първи район

-- Реклама --

Губили ли сте се из малките улички около катедралата „Св.Стефан”? Знаете ли съдбата на красивите църкви и манастири, които се намират там? А произхода на странните названия на улиците? Историята на най-старата църква във Виена „Св.Руперт”?

Дори и отговорът на тези въпроси да е положителен, сигурно има още какво да научите за тази изключително богата на история част на Виена. Тя е съхранила любопитни случки от миналото, запазила е неповторимата средновековна атмосфера на града и пестеливо разкрива парченца история, грижливо скрити зад дебели порти, вплетени в рисунки или в имена.

Маршрутът (но не целият)

Нашата очарователна екскурзоводка Диана Пиперова отново ще ни поведе из любимия град. С нея ще видим Гръцкия квартал, най-старата кръчма на Виена, където е увековечен Августин, оцелял като по чудо по време на чума, Гръцката църква, построена от архитектa на Парламента Теофил Ханзен; ще влезем в един от най-красивите вътрешни дворове на Виена, този на манастира на Светия кръст; ще излезем на улицата с красивите фенери и Къщата на Базилиска, ще разгледаме Йезуитската църква, където не всичко е такова, каквото изглежда, Стария университет и студентския квартал; ще отидем до единствената запазена къща, където е живял Моцарт; ще минем по Кървавата улица, ще се гмурнем в неподозирания свят на скритите зелени дворове, неочаквано тихи и идилични на един хвърлей от катедралата Св. Стефан, ще си разкажем легенди за Стара Виена. И това не е всичко, но нека запазим някои спирки по пътя в тайна.

Кога и къде

И така на 17 октомври (неделя) в 11.00 и 14.30 ч. ще се срещнем пред известния часовник на Анкер на Hoher Markt. В рамките на близо два часа заедно ще преминем тесните калдъръмени улички, ще влезем в църквите, ще надникнем в старите работилнички и ще открием някои от грижливо пазените тайни на достолепния първи район.

Непознатата Виена: Легенди, улички и потайности в първи район – тематична разходка с екскурзовод на български

Мястото на срещата – часовникът на Анкер

Кога: 17 октомври 2021 от 11.00 и 14.30 ч

Къде: Пред часовника на Анкер, Hoher Markt 10-11, 1010 

Цената на беседата е 18 евро ( с включени слушалки), за деца и ученици – безплатно.

За студенти – 10 евро.

Приятели, избраният маршрут преминава предимно през тесни пространства и за да осигурим максимален комфорт на присъстващите, групите ще бъдат ограничени до 25 човека.

Разходката ще бъде с продължителност около два часа и ще се проведе само при хубаво време.

Молим за предварително записване ТУК или на имейл diana.piperova@gmx.net и на телефон 0650 5311792! 

_______________________

Още по темата:

Годишнина: Часовникът на Анкер във Виена става на 100 години

Диана Пиперова: Виена е много повече от красив град

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации