13 C
Виена
неделя, 5 май, 2024
spot_img
НачалоAвстрияКонцертът на Иво Димчев във Виена – нежност, състрадателност и любов

Концертът на Иво Димчев във Виена – нежност, състрадателност и любов

-- Реклама --

Любовта не е вино, а грижа за другия, нежност и състрадателност, когато имат нужда от теб, разбиране и добра дума, която има силата да стопли премръзналото сърце… Все за такива прости, обикновени неща пя Иво Димчев на поредния си концерт във Виена. Той се състоя в събота, 31 юли в театър „Одеон” и бе рамките на тазгодишното издание на фестивала за съвременно танцово изкуство ImPulsTanz.

Освен този концерт известният български пърформънс артист отново имаше уъркшоп този път свързан със създаването на песни, посветени на любовта.


Иво Димчев отново във Виена на международния фестивал ИмПулсТанц


Иво Димчев Виена

Сам на сцената, лишена от декори, Иво Димчев успя да представи различни превъплъщения и настроения, защото песните му не се повтарят, а възможностите на гласа и тялото му са безкрайни.

Концертът бе озаглавен „Halal”, което в превод от арабски означава „разрешено“. А в света на Иво Димчев всичко е разрешено – той пише музика, пее, танцува, създава невероятна хореография, експериментира. Той е актьор, фотограф, художник, режисьор. И умее така да комбинира разнородните си таланти, че винаги да е актуален, близък и провокативен. Метармофозите на тялото са неговият запазен манифест за сценична свобода.

The New Yorker

В последните седмици името на Иво Димчев отново се появи в световната преса. Повод за това бе появата му на корицата на известното американско списание New Yorker.

Текстът на Димитър Кенаров, чието заглавие може да се преведе като „Екстравагантното изобилие на Иво Димчев“, разказва за различните етапи от кариерата на артиста и неговите многобройни таланти и превъплъщения – от пърформансите до музиката, която пише. Тук са и неговите възгледи за живота, изкуството и свободата на артиста. Специално внимание е отделено и на малките частни концерти, които Иво Димчев правеше безплатно в България по време на локдауна.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации