18.1 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалокултураизкуствоИво Димчев отново във Виена на международния фестивал ИмПулсТанц

Иво Димчев отново във Виена на международния фестивал ИмПулсТанц

-- Реклама --

Българският танцьор и актьор Иво Димчев е сред звездите на 34-ия международен фестивал ИмПулсТанц (ImPulsTanz) във Виена

От 12 юли до 12 август австрийската столица е домакин на един от най-големите и престижни фестивали за съвременно танцово изкуство – ИмПулсТанц. Създаден през 1984 г. той бързо започва да привлича стотици професионални танцьори, хореографи и визуални артисти от цял свят. През целия месец на различни места във Виена ще се проведат спектакли, концерти, уъркшопове, на които ще се срещнат хора, посветени на танца. Те не само ще покажат своето изкуство, но и ще предадат уменията си в специализирани семинари и ще имат възможност да дискутират актуални творчески теми.

Фестивалът ще бъде открит на 12 юли с представлението Neant-Void на Дейв Ст.Пиер в Одеон. Наред със звезди като Анна Тереза де Керсмаекер и Мег Стюарт на сцената ще се изяват и непознати творци, които търсят своето място в света на съвременния танц.

Иво Димчев, добре познат на австрийската публика и с предишни участия на фестивала, е пърформънс артист, който използва за авторските си спектакли актьорска игра, танц, музика, пеене, физически театър, но най-вече метаморфозите на своето тяло като манифест на сценична свобода. Неговите авторски спектакли вълнуват хората и в Европа, и в Америка. Носител е на редица международни награди и признания, като най-награждаваният му спектакъл е Lili Handel. По света той изнася и майсторски класове пред студенти по изкуства. През 2016 година в България Иво Димчев получи наградата „Икар“ за танц и пърформанс със своя „Опервил“, поставен в театър „Азярян“ в НДК.

Иво Димчев в спектакъла Avoiding Delifeath по време на фестивала ИмПулсТанц във Виена
Иво Димчев в Avoiding Delifeath снимка Каролина Мирник

Тази година във Виена той ще представи театрална версия на спектакъла си Avoiding Delifeat, в който в такт от 15 минути представя своите любими занимания – преподаване, писане, рисуване, създаване на песни, свирене на пиано, заснемане на видео, участие в концерти, даване на интервюта.

Заедно с други участници в изследователски проект, той ще потърси отговори на въпроси като „Имам ли приоритети“, „Гъвкав или фиксиран“, „Към кого се обръщам и какво искам от моите адресати“. Всичко това ще се случи в рамките на шоуто Voila – the most important thing in the Universe.

Ето и участията на Иво Димчев в ИмПулсТанц 2018:

Avoiding Delifeath

КОГА: 24.07 и 26.07 от 23.00

КЪДЕ: Kasino am Schwarzenbergplatz

Footage, Avoiding Delifeath, Impulstanz 2017

КОГА: 25.07 и 07.08 от 14.00 до 18.00 ч.

КЪДЕ: Mumok Kino

Selfie Concert

КОГА: 06.08 от 20.30 ч. и 09.08 от 22.30 ч.

КЪДЕ: Mumok

Voila – the most important thing in the Universe

КОГА: 10.08 от 18.00 ч.

КЪДЕ: VOLX/Margareten

Цялата програма на фестивала може да се види ТУК

 

 

 

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации