1.1 C
Виена
сряда, 6 декември, 2023
spot_img
НачалоБизнес, закони и политика11 юли: Изборният ден в Австрия протича спокойно и при добра организация

11 юли: Изборният ден в Австрия протича спокойно и при добра организация

-- Реклама --

Във всички 17 избирателни секции е спокойно и е създадена добра организация за гласуване. На повечето места към 13.00 ч активността е същата или малко по-слаба в сравнение с изборите на 4 април, което е обяснимо с оглед започналия сезон на отпуски и ваканции. Машините работят нормално, никъде не се образуват опашки. Така изглежда изборният ден на 11 юли за българите в Австрия. За първи път в голяма част от секциите във Виена, както и в Залцбург, Инсбрук и Линц има възможност и за машнно гласуване.

Гласуването започна в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч. местно време. И в трите секции в сградата на Търговското представителство на Rechte Wienzeile 13 желаещите упражняват своя вот бързо. Има желаещи както за машинно, така и за гласуване с хартиени бюлетини.

Сходна е атмосферата и в секцията в българското посолство. Някои избиратели изразяват недоверие към машините и предпочитат познатите бюлетини, други намират машините за лесни и удобни за работа.

Комисията в избирателната секция в българското посолство посреща с усмивка гласоподавателите

В сградата на БКИ”Дом Витгенщайн” също не се образуват опашки. Хората пристигат на малки групи и гласуват бързо, впечатлени от добрата организация. Като цяло активността и тук засега е малко по-ниска спрямо предходните избори, но в никакъв случай не е слаба.

Няма данни за проблеми и опашки и в останалите секции във Виена.

В избирателната секция в БКИ“Дом Витгенщайн“. както и в останалите секции във Виена организацията е безупречна.

В Брегенц настроението и желанието на сънародниците ни да гласуват е същото както и през април тази година. Организацията е безупречна и гласуването протича в спокойна и приятелска атмосфера.

По данни на Меланж Булгарен в Линц и Залцбург не са засечени нередности или напрежение. До 13.30 ч. там не са отбелязани проблеми с машините и хората с желание се възползват от новата възможност.

Проблемът с достъпа до секцията в Инсбрук рано сутринта е довел до образуването на малка опашка, но той бързо е разрешен. Към 13.30 ч. изборният процес там протича нормално. Хората се радват на бързия и лесен начин за гласуване с машини.

Сънародниците ни в Клагенфурт, Велс и Грац също упражняват правото си на гласуване бързо, не са регистрирани нарушения или проблеми.

Припомняме, че в Австрия са открити общо 17 секции, девет от тях са във Виена. За да гласувате днес, не е задължително да сте подали предварително заявление. Няма опашки и целият процес отнема не повече от няколко минути. 

Адресите може да намерите тук:

Българи в Австрия: Адреси на избирателните секции, машинно гласуване и още подробности за изборите на 11 юли

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации