9.4 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоБизнес, закони и политикаПредварителни резултати от гласуването на българите в Австрия на парламентарните избори на...

Предварителни резултати от гласуването на българите в Австрия на парламентарните избори на 11 юли 2021

-- Реклама --

Към момента на публикуване на материала (19.30 ч. ) все още не са изнесени данни за гласуването в секция 320200010 във Виена (Нашмаркт). Всички данни са взети от протоколите на Централната избирателна комисия, публикувани на уебсайта

С близо 30% бе по-ниска избирателната активност на българите в Австрия в сравнение с парламентарните избори на 4 април 2021 г. Този спад има и своята обективна причина в започналия летен сезон, когато много сънародници заминават на почивка или се завръщат в България.

Получените до момента резултати показват, че най-много хора са дали гласа си за „Има такъв народ“ (ИТН) – 1 343 в сравнение с 1 516 на предходния вот. Този път партията на Слваи Трифонов изпревари коалиция „Демократична България„, която събра 1 207 гласа (1544 на 4 април). На трето място се нарежда ГЕРБ с 438 гласа (547 на 4 април), а четвърта политическа сила е „Възраждане“ с 242 гласа. Партията на Костадин Костадинов събра по-голям вот от „Изправи се! Мутри вън“, които имат 207 гласа.

Ето така изглежда предварителното разпределение на гласовете по избирателни секции и партии. Отново припомняме, че все още липсват данни за една от избирателните секции в посолския комплекс (Нашмаркт).

На тези избори подкрепата за БСП и ДПС е значително по-малка спрямо изборите през пролетта – съответно 151 и 41 гласа.

За първи път на тези избори бе използвано и машинно гласуване. 

Екипът на Меланж Булгарен продължава да следи обработката на протоколите и има готовност веднага да изнесе окончателните резултати.

______________

Още по темата:

 11 юли: Изборният ден в Австрия протича спокойно и при добра организация

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации