25.2 C
Виена
сряда, 10 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияОтпада изискването за предварителна регистрация при влизане в Австрия

  Отпада изискването за предварителна регистрация при влизане в Австрия

  -- Реклама --

  Австрия отмени изискването за предварителна електронна регистрация за пристигащите от държави с ниска степен на риск (Anlage A), ако те представят документ, че са тествани, ваксинирани или преболедували Ковид 19.

  Който не разполага с такъв документ при влизане в страната, е длъжен в рамките на 24 часа да се тества. В този случай лицето трябва предварително да попълни „Pre-Travel-Clearance“ на https://entry.ptc.gv.at/. На практика това означава, че предварителната регистрация отпада само за тези, които при преминаване на границата, могат да удостоверят, че са тествани, преболедували Ковид или ваксинирани.

  Правилата за пристигащите от държави с по-високо ниво на риск (Anlage B1 и Anlage B2) остават непроменени.

  Държави с ниско ниво на риск

  Отпадането на изискването за предварителна регистрация се отнася за следните държави:  Андора, Австралия, Белгия, България, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Люксембург, Малта, Мароко, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сингапур, Словакия, Словения, Испания, Италия, Ирландия, Южна Корея, Чехия, Унгария, Ватикана и др.. Пълният списък може да видите ТУК.

  Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

  Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

  Правилото 3G (излекуван, тестван, ваксиниран)

  Документът за ваксинация трябва да удостоверява на английски или немски език, че лицето е ваксинирано с някоя от одобрените от Европейската здравна агенция ваксина или ваксина, преминала през процеса на одобрение на Световната здравна организация. Това означава, че руската ваксина Спутник V не се признава за разлика от китайската Синофарм.

  Удостоверението се признава, ако от поставянето на първата ваксина са минали 22 дни, но не повече от три месеца. Първата ваксина не трябва да е по-стара от девет месеца.

  Сертификат за преболедуване на Ковид 19 – удостоверение от лекар или здравните власти, че лицето е преболедувало Ковид 19 през последните шест месеца. Може да се представи и сертификат за наличие на антитела, който е не по-стар от три месеца.

  PCR тестът трябва да бъде не по-стар от 72 часа, а антигенният – от 48 часа.

  Деца под 10 години не трябва да бъдат тествани.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации