7.5 C
Виена
понеделник, 11 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияОтпада изискването за предварителна регистрация при влизане в Австрия

Отпада изискването за предварителна регистрация при влизане в Австрия

-- Реклама --

Австрия отмени изискването за предварителна електронна регистрация за пристигащите от държави с ниска степен на риск (Anlage A), ако те представят документ, че са тествани, ваксинирани или преболедували Ковид 19.

Който не разполага с такъв документ при влизане в страната, е длъжен в рамките на 24 часа да се тества. В този случай лицето трябва предварително да попълни „Pre-Travel-Clearance“ на https://entry.ptc.gv.at/. На практика това означава, че предварителната регистрация отпада само за тези, които при преминаване на границата, могат да удостоверят, че са тествани, преболедували Ковид или ваксинирани.

Правилата за пристигащите от държави с по-високо ниво на риск (Anlage B1 и Anlage B2) остават непроменени.

Държави с ниско ниво на риск

Отпадането на изискването за предварителна регистрация се отнася за следните държави:  Андора, Австралия, Белгия, България, Дания, Германия, Естония, Финландия, Франция, Люксембург, Малта, Мароко, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Сингапур, Словакия, Словения, Испания, Италия, Ирландия, Южна Корея, Чехия, Унгария, Ватикана и др.. Пълният списък може да видите ТУК.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Правилото 3G (излекуван, тестван, ваксиниран)

Документът за ваксинация трябва да удостоверява на английски или немски език, че лицето е ваксинирано с някоя от одобрените от Европейската здравна агенция ваксина или ваксина, преминала през процеса на одобрение на Световната здравна организация. Това означава, че руската ваксина Спутник V не се признава за разлика от китайската Синофарм.

Удостоверението се признава, ако от поставянето на първата ваксина са минали 22 дни, но не повече от три месеца. Първата ваксина не трябва да е по-стара от девет месеца.

Сертификат за преболедуване на Ковид 19 – удостоверение от лекар или здравните власти, че лицето е преболедувало Ковид 19 през последните шест месеца. Може да се представи и сертификат за наличие на антитела, който е не по-стар от три месеца.

PCR тестът трябва да бъде не по-стар от 72 часа, а антигенният – от 48 часа.

Деца под 10 години не трябва да бъдат тествани.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации