25.2 C
Виена
сряда, 10 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБългарското училище „Орфей” в Линц отбеляза тържествено 24 май

  Българското училище „Орфей” в Линц отбеляза тържествено 24 май

  -- Реклама --

  След месеци на изолация и локдаун ученици, учители и родители от българското училище „Орфей” в Линц и неговия филиал в Кремс се събраха да отбележат тържествено най-българския празник – 24 май.

  Семейство Миневски отново разтвори гостоприемно вратите на своя дом в Раксендорф и прие повече от 60 гости в просторния си зелен двор. Дори времето щедро се усмихна и не попречи на доброто настроение.

  Специална програма

  Въпреки оскъдното време за подготовка учениците с радост и гордост рецитираха и пяха песни, посветени на светите братя Кирил и Методий.

  Гайдата на Милко Димитров от Силистра, дошъл специално за празника от Бад Хофгащайн, огласи поляната и създаде автентична българска атмосфера, допълвана от жива музика, хора и танци. Организаторите на празника направиха и курбан за здраве.

  Празник с кауза

  Събирането на приятели на българското училище от Линц, Кремс, Мелк, Виена, Раксендорф бе и хубав повод всички заедно да подкрепят благотворителната кампания на д-р Анелия Хохвартер „Локомат за България”. Затова и празникът бе под мотото „Деца помагат на сънродниците си в България”, а събраните средства бяха дарени за закупуването на уреда Локомат.


  Д-р Анелия Хохвартер: Мисия Локомат


  „Получи се чудесен празник, в който видяхме, че не сме забравили да се веселим, не сме забравили да бъдем щедри и добри и продължаваме да почитаме българските традиции. 24 май  ни обединява и сплотява и съм безкрайно щастлива, че тази година успяхме да го отбележим подобаващо”, каза г-жа Мариета Ридъл, директор на българското училище „Орфей” в Линц.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации