7.3 C
Виена
четвъртък, 29 февруари, 2024
spot_img
НачалоAвстрияОбщинското предприятие "Виенски линии" ще се грижи за 80 пчелни семейства

Общинското предприятие „Виенски линии“ ще се грижи за 80 пчелни семейства

-- Реклама --
снимка Wiener Linien

Близо 200 милиона пчели летят през лятото във Виена. За тях се грижат не само 700 пчелари, но и няколко организации и предприемачи, сред които вече е и Общинското транспортно предприятие във Виена “Виенски линии”. То възнамерява да засели около 80 пчелни семейства с общо два милиона пчели в зелените си площи до лятото на 2022 г., като по този начин подобри биологичното разнообразие на града.

Пчели край метрото

Пчелите намаляват и няма кой да помага за опрашването на растенията, а около 80 процента от тази дейност поемат именно медоносните пчели. Учените отдавна алармират и предупреждават за проблемите, които могат да сполетят човечеството, ако не започне да се грижи за опазването на ценните насекоми.


Виена: Пчели на покрива, пчели в дигиталния бизнес


Световният ден на пчелите, който от 2018 г. се отбелязва на 20 май, бе повод за “Виенски линии” да напомни за опасността от масовото измиране на пчели и да даде своя принос към опазването на климата. До лятото на 2022 г. в зелените площи около релсовия обществен транспорт във Виена трябва да бъдат настанени 80 пчелни семейства с около два милиона пчели.

Леополдау – метростанция с пчели

Първите пчелни семейства, които са част от този проект, вече са настанени на поляна до метростанцията Леополдау. Местата около обществения транспорт могат да бъдат идеалното идеално място за пчели, тъй като около релсите има неизползвани зелени площи с множество цъфтящи растения. По този начин в австрийската столица ще има още два милиона пчели, т.е. по една медоносна пчела на глава от населението!

Виена е градът с най-високо качество на живот в международните класации от години. За да остане такъв, е важно да се превърне в дом и за пчелите, тъй като биологичното разнообразие е защита на климата на практика, заяви заместник-кметът по транспорт Петер Ханке. За един от най-зелените градове в света, където почти 14 процента от площите се използват за земеделие, пчелите са от първостепенно значение.

Полезни адреси на български експерти, фирми, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен информационен бюлетин на Меланж Булгарен

„Виенски линии” се превръщат в „Зелени линии”

снимка © EurocommPR

От няколко години „Виенски линии” заедно с Виенския университета за природни ресурси и науки за живота, BOKU, изследва разнообразието на видовете на зелени площи около релсовия път във Виена. Скоро ще бъдат представени допълнителни мерки, така че дивите пчели, пеперудите и скакалците да се чувстват още по-комфортно в австрийската столица.

В материла е използвана информация, подготвена от EuroCommPR,

Бюро за международни връзки на Община виена в софия

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации