14.2 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиктория: Да участвам в Евровизия е сбъдната мечта

Виктория: Да участвам в Евровизия е сбъдната мечта

-- Реклама --

23-годишната Виктория Георгиева представя България на тазгодишното издание на песенния конкурс Eurovision. Само ден преди да излезе на голямата сцена за полуфинала тя даде ексклузивно интервю за читателите на Меланж Булгарен

Интервю Елица Ценова

Изминалата година беше необичайна и трудна. Как премина тя лично за Вас? Кои бяха събитията, които Ви мотивираха да продължите да се занимавате с музика?

Наистина беше трудна година. Светът се промени и хората се промениха, но може би беше за добро. Лично в моята година имаше от всичко – започна с емоциите, покрай обявяването на песента и подготовката за Евровизия, след това бях много разочарована, когато конкурсът се отмени, определено паднах духом за кратко. Мотивираха ме семейството, приятелите и екипът ми, с които също сме много близки и тяхната безрезервна подкрепа. Много се радвам, че този лош период премина бързо и не се отрази на музиката ми.

През 2020 Вие вложихте много усилия в подготовката за Евровизия, но тя бе отменена. Трудно ли Ви беше отново да се мобилизирате и да се подготвите за тазгодишното издание на конкурса?

Както споменах, имаше един кратък момент, в който се разколебах дали отново да участвам, защото малко ме беше страх да не се разочаровам отново, ако по някаква причина конкурсът се отмени и през 2021г. Възможността да участвам на Евровизия е толкова вълнуваща, че реших че няма да се откажа толкова лесно и ще се боря до край, защото никога не знаеш дали ще имаш подобна възможност отново. Не беше толкова трудно да се мобилизираме, тъй като ние реално не сме спирали работа, както аз по музиката и изпълнението, така и екипът ми с идеите за представянето на сцената, така че процесът беше непрекъснат. Дори смятам, че тези допълнителни месеци за подготовка, въпреки напрежението, което малко се засили, бяха полезни, за концептуалната и дори логистична част.

Кои бяха мотивите да изберете Growing Up is Getting Old пред останалите песени,  които бяха в селекцията Ви за представянето на България на Евровизия?

От една страна беше мнението на хората, тъй като ние дадохме възможност на феновете да гласуват, коя да бъде песента, с която да представя България и Growing up is Getting old беше фаворит при гласуването. От друга страна беше моето лично усещане към песента. Харесвам всяка песен, която правя и във всяка има нещо специално, но Growing up is getting old чувствах особено силно и лично. Много се радвам, че и хората са го усетили и гласуваха за нея.

Вие сте автор на текста на песента. Има ли лични моменти в нея? Пречат ли личните емоции на сцената или помагат?

Има лични моменти в песента, да. Да цениш семейството си и времето с тях и това да вярваш в себе си и да останеш силен, каквото и да се случва в живота ти, са двете най-важни ценности за мен, а в момента, в които направихме песента, те бяха на преден план. Понякога емоциите могат да пречат, определено. Аз съм доста емоционална и се опитвам да разгранича емоционалната Вики в живота, от артиста Виктория на сцената, но в същото време емоциите са това, което ме кара да създавам изкуството си и именно емоция е това, което искам да предам на слушащите, затова и често те могат да ми бъдат приятел.

Имате ли любими изпълнители, до които бихте искали да се допитате за професионален съвет, свързан с музиката?

О, те са толкова много, че не знам дори кого да посоча. Всеки артист има негови специфики при някои пеенето, при други сценичното им поведение. Интересно е да ги наблюдаваш и да се наслаждаваш на магията, която създават с изпълненията си. Надявам се някой ден и моите изпълнения да са толкова въздействащи.

За сценичното Ви представяне в Ротердам работите с Дан Шиптън, който е сценичен режисьор на звезди като Дуа Липа. С какво Ви помага работата с такива професионалисти?

На първо място е страхотно и много вълнуващо! И Дан Шиптън, и Марвин Дейтмън, който също има дългогодишен опит като стейджинг директор на различни изпълнители на Евровизия, включително и на Кончита Вурст, са невероятни. Имат страхотни, смели и големи идеи, разбират мен и идеята на песента, какво точно искам да пресъздадем, какво точно да добавим на сцената, за да бъде тя най-доброто отражение на песента. Чувствам се много сигурна, че решенията, които взимаме са най-добрите възможни и това ме прави и спокойна на сцената, което е много важно за един артист.

Нашите сънародници в България няма да могат да гласуват за Вас, но българите в чужбина можем да Ви подкрепим. Какво трябва да знаем за гласуването?

Според регламента на конкурса на полуфинала на 20 май могат да гласуват единствено фенове, живеещи в страни, които участват в този конкретен ден на фестивала. Тъй като тогава на сцената излиза и австрийският представител, българите в Австрия ще могат да гласуват за мен. Много се надявам да получа тяхната подкрепа, която ще е важна за класирането ми за финала. В своята анкетата, направена след втората репетиция,  журналистите в пресцентъра поставиха България на първо място. Имаме добри шансове за успех и всеки SMS е важен.

Благодаря предварително на сънародниците в Австрия за споделените положителни емоции и подкрепа!

Какво много бихте искали да направите след като Евровизия приключи?

Искам да прекарам малко повече време със семейството си във Варна и да мога да им преразкажа за всички емоции, които изпитвам в момента. Да участвам в Евровизия е сбъдната мечта, да съм на такава огромна сцена, редом с толкова талантливи артисти и тъй като близките ми не могат да са с мен в Ротердам, искам да им разкажа всичко, за да могат да го съпреживеят.

След това продължавам работа по нови песни и проекти, втората част от ЕР- то, за което вече нямам търпение.

Евровизия 2021

Класирането на 17-те страни, участващи в полуфинала на 20 май, зависи от две неща с равна тежест: точки дадени от професионално жури и резултат от телегласуването на феновете. Според правилника на Евровизия, по време на полуфиналите имат право да гласуват единствено фенове, живеещи в страни, които участват в този конкретен ден на фестивала – Австрия е една от тях. Прякото предаване по австрийската телевизия ORF, ще започне от 21.00 ч. местно време и тогава ще научим повече подробности за гласуването.

Българската участничка ще излезе на сцената под номер 13.

Гласувайте за Виктория на номер 0901 0502513 от 22:20 до 22:40 ч.

10-те участници с най-висок резултат в този ден ще продължат към големия финал на 22 май.

Българката е един от големите фаворити за победа, а анализаторите отбелязват, че изпълнението ѝ на живо в четвъртък може да се превърне в един от най-силните моменти на тазгодишното издание на Евровизия.

Стискаме палци на Виктория!

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации