16.5 C
Виена
петък, 26 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Засега не се предвижда промяна в режима на мерките

Австрия: Засега не се предвижда промяна в режима на мерките

-- Реклама --

Въпреки растящия брой нови случаи на Ковид 19, правителството не прие нови ограничителни мерки. Продължава да залага на регионален подход

След цял ден дискусии дали да затегне ограничителните мерки или да допусне нови облекчения австрийското правителство не излезе с конкретно решение. Засега не се предвижда промяна на наложените вече ограничения. Това стана ясно на специалната пресконференция в понеделник вечер.

Броят на новите случаи непрекъснато се увеличава съответно и натискът върху здравната система и затова е възможно на места да се въведат регионални мерки. Виена, Долна Австрия и Бургенланд са особено засегнати от британската мутация на коронавируса.

Без специални ограничения за католическия Великден

Засега австрийското правителство не предвижда да въведе специални ограничения за предстоящите великденски празници. Такива имаше през декември във връзка посрещането на Новата година и очакванията бяха, че и сега ще има рестрикции на броя на хора, които могат да се събират.

В същото време правителството залага на масово тестване и ще разшири капацитета на съшествуващите тест центрове.

Експертите са против приемането на облекчаване на мерките около Великден.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Регионални мерки

За райони, в които броят на заразените на 100 000 жители е над 400 в рамките на седем дни, ще се налагат веднага допълнителни ограничения.

Очевидно правителството ще залага все повече на регионалните мерки. Това стана ясно още преди две седмици, когато бе решено провинция Форалберг да отвори заведенията. В момента там се регистрират едва 67 случая на 100 000 жители в рамките на 7 дни. За сравнение във Виена са 321,9, Залцбург – 300,3, Каринтия – 187,3, а Щайермарк – 187,3. Именно различното ниво на разпространение на заразата води и до различни мерки в отделните региони.


Австрия: На ресторант на открито от 27 март. В провинция Форалберг – облекчения още от 15 март


Засега не се предвижда училищата да преминат на дистанционно обучение

Британската мутация на вируса е по-опасна

Освалд Вагнер, вицеректор на Медицинския университет във Виена, предупреждава, че британската мутация на корона вируса е все по-разпространена в Австрия. Тя е значително по-заразна и опасна като 1,3% от засегнатите имат нужда от лечение в интезивно отделение.

Здравният министът Рудолф Аншобер апелира към младите хора да бъдат по-внимателни и да спазват ограничителните мерки, защото в интензивните отделения вече има пациенти на по 17-20 години.

При взимане на решение за промяна на мерките решаващ критерии за вбъдеще няма да бъде само броят на заразените. Вече ще се отчитат и броят на заетите легла в интензивните отделения, както и процентът на ваксинираните. Според канцлера Себастиан Курц до лятото всеки, който иска да бъде ваксиниран, ще е получил поне първата доза ваксина. Това означава, че през лятото може да се надяваме на по-нормален начин на живот.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации