17.2 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: На ресторант на открито от 27 март. В провинция Форалберг –...

Австрия: На ресторант на открито от 27 март. В провинция Форалберг – облекчения още от 15 март

-- Реклама --

Правителството залага вече на регионален подход и реши да облекчи мерките само в провинция Форалберг още от 15 март

Броят на новите случаи на Ковид 19 в Австрия продължава да бъде висок като тенденцията е към повишаване на броя на заразените. В същото време ситуацията в отделните провинции е доста различна. Докато във Форарберг случаите на 100 000 човека в рамките на седем дни е 73, то с Долна Австрия е 194,1, а във Виена средният брой случаи на седем дни е 185,7. За цяла Австрия това число е 161,3.

Тези регионални различия дават основание на правителството да приложи различен подход към отделните провинции. От 15 март заведеният във Форалберг могат да посрещат клиенти при спазване на всички хигиенни мерки. Културният живот също ще се съживи, ще започнат и спортните събития.


Австрия: Ще отворят ли заведенията и театрите през март?


В заведение на открито – от 27 март

Засега ситуацията в останалите провинции остава непроменена. „В момента никой не може да прави категорични прогнози какво ще се случи през следващите седмици”, каза канцлерът Себастиан Курц на специална пресконференция. От средата на месеца ще се върне поне спортът за деца и младежи и постепенно да се мисли за отваряне на заведенията, които предлагат места на открито. Това може да се случи още преди Великден, тоест от 27 март при спазване на съответните мерки.

Културният бранш и хотелите – от април

Всички събития, които се провеждат на открито ще имат предимство. Целта на правителството е „колкото е възможно по-скоро“ да започнат културните събития, както и отварянето на хотелите. Перспективата е това да се случи през април.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Канцлерът увери, че все още е възможно да се осигури сравнително нормално лято. Решаващо за това ще бъде увеличаване на темпото на ваксинация като за април се очаква да бъдат ваксинирани по 45 000 души на ден.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации