5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрия: Задължителни FFP2 маски, два метра отстояние и други неща, които се...

Австрия: Задължителни FFP2 маски, два метра отстояние и други неща, които се променят от 25 януари

-- Реклама --

Глобата за тези, които не носят на FFP2 на обществени места, е 25 евро

FFP2 маска Австрия

След като миналата седмица обяви, че удължава локдауна до 7 февруари, бяха въведени и някои нови мерки, които влизат в сила от 25 януари (понеделник).


Австрия остава в локдаун до 7 февруари


Задължителни FFP2 маски

От понеделник в обществения транспорт, магазините, при изпълняване на служебни задължения и всички сфери на обществения живот трябва да се носят само маски тип FFP2, които предлагат по-висока степен на защита.

Цената на маските бе фиксирана на 0,59 цента, а веригите Hofer, Spar, and REWE (Billa, Merkur, Penny) обявиха, че през първите три на следващата седмица ще раздават безплатни маски на клинетите си. Lidl и Metroще ще се присъединят към инициативата във вторник. Търговците ще предлагат безплатни маски до изчерпване на наличните количества. „В момента разполагаме с 5 млн. маски на склад и сме поръчали допълнително още 25 млн”, съобщиха от REWE.

Глобата за неносене на FFP2 маска е 25 евро.

На два метра един от друг

От понеделник разстоянието, което хората трябва да спазват един от друг ,се увеличава от един на два метра. Тази мярка се въвежда с превантивна цел срещу разпространяването на новата мутация на вируса, дошла от Великобритания и Южна Африка. Според експертите тя е много по-заразна от коронавируса, който вече познаваме.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

Щадхале се превръща в център за тестване

Община Виена разширява възможностите за тестване в австрийската столица и от понеделник желаещите да се тестват безплатно могат да го направят и в Щатхале. Останалите центрове на Erst Happel Stadion, Donauinsel и Austria Center продължават да приемат граждани като се предвижда отварянето и на нови места за тестване на различни места в града. Тъй като от понеделник, 25 януари, определени професионални групи (персонала в детските градини…) ще са длъжни веднъж седмично да се тестват, Община Виена се стреми да осигури необходимата инфраструктура за това.

Всеки желаещ може да отиде да се тества безплатно като единственото условие да се регистрира предварително онлайн: https://coronavirus.wien.gv.at/site/testangebote/

Допълнителни възможности за безплатно тестоване

Персонала в училищата и детските градини във Виена, както и някои административни структури ще имат възможност сами да се тестват с помощта на специален комплект с нужните приспособления.

Комплекти за тестване в домашни условия се предлагат безплатно и в аптеките.

Къде във Виена може да се направи тест за Ковид 19

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации