13.7 C
Виена
неделя, 25 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияБългарска фирма шие част от новите облекла на служителите на Wiener Linien

  Българска фирма шие част от новите облекла на служителите на Wiener Linien

  -- Реклама --
  общестен транспорт във Виена
  снимка Marko Mestrovic

  От пролетта на 2021 година служителите в градския транспорт на Виена ще се появат с нови униформи. Актуалната модна колекция на Общинско транспортно предприятие „Виенски линии” вече бе представена официално през септември. Тя се състои от 30 различни видове дрехи, а фокусът е поставен върху качеството на материалите.

  Българска връзка

  Дрехите се произвеждат в различни европейски държави. „Интересна подробност е, че плетените изделия – мъжки и дамски жилетки и шапки – ще се произвеждат в България. Фирма Саси Фешън ООД в си сътрудничи с австрийската компания Wagner & Glass в това начинание”, съобщава Eurocomm PR, Бюро за връзки с обществеността на Община Виена.

  Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

  Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

  Мода с устойчиви материали

  Панталони, рокли, ризи, тениски, спортни якета, блузони, колани, ранички, шалове – това част от елементите на новата модна колекция на служителите на виенския транспорт. Всички те са изработени от висококачествени материали като до 75% се състоят от естествен фазер. Важен критерий при подбора им е бил тяхната устойчивост и екологичност.

  Дизайнът е разработен от модна къща Peng!, която е автор и на досегашните униформи. Модните експерти са направили проучване за нуждите на работещите и са съобрази всички техни желания и предпочитания.

  Сивите дрехи ще бъдат заменени с нови в елегантно тъмносиньо с червени акценти. Предвидени са 45 различни размери – от XXS до 5XXL като целта е всеки от 8 600-те служители да намерят най-удобната за тях големина. Заедно с новите облекла работещите във Виенския обществен транспорт получават и кратко „упътване” с всички възможни комбинации на дрехите.

  Рециклиране на старото

  Общинско транспортно предприятие „Виенски линии” ще събере старите униформи и в голямата си част те ще бъдат рециклирани и  превърнати в кърпи за почистване, нужни в общинските производствени предприятия,  принадлежности за автомобила, палатки за армията. Добре запазените дрехи ще бъдат дарени на благотворителни организации и на местата, приютяващи бездомни хора.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации