13.5 C
Виена
четвъртък, 29 септември, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияИ в условията на пандемия австрийците са убедени, че демокрацията е най-добрата...

  И в условията на пандемия австрийците са убедени, че демокрацията е най-добрата форма на управление

  -- Реклама --

  Пандемията с коронавируса не променя нагласите на австрийците спрямо демокрацията. 90% от участниците в допитване са категорични, че демокрацията е най-добрата форма за управление, въпреки че и при нея възникват някои проблеми.

  Проучването е проведено от политолози от университетите в Грац и Кремс, обединени в платформата „Demokratieradars“ и е пето по ред от поредица допитвания до населението по темата.

  Въпреки коронакризата и трудностите, които тя създава за управляващите, 90% от запитаните са доволни от демокрацията в страната. Този процент почти не се е променял в хода на изследванията, които започват през 2018 г. и се провеждат в интервал от половин година. Според 15% от запитаните демокрацията в Австрия функционира много добре, а 64% я оценяват като по-скоро добра.

  Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

  Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

  Допитването е проведено по телефона  между май и началото на юлитази година и обхваща 4 500 човека на възраст над 14 година. При сравняване на данните с предходните години и особено с 2019 г., прави впечатление, че двойно повече хора са взели участие в някакъв вид демонстрация. Това са предимно млади хора като основна причина за засиленето участие в граждански инициативи е движението „Fridays for Future“.

   

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации