27.8 C
Виена
сряда, 17 август, 2022
spot_img
Още
  НачалоAвстрияАвстрия обяви България за високорискова държава и въведе карантина за пристигащите от...

  Австрия обяви България за високорискова държава и въведе карантина за пристигащите от страната

  -- Реклама --

  От четвъртък, 9 юли, пристигащите от България в Австрия ще трябва да представят негативен тест за Ковид-19 не по-стар от 4 дни от датата на пътуването или да останат под задължителна 14-дневна карантина

  снимка АПА

  С оглед влошаващата се ситуация с разпрострaнението на Ковид-19 в България, Румъния и Молдова Австрия обяви най-високото – шесто ниво на риск за тези държави и въведе днес 14-дневна карантина за пристигащите от тези страни. Новият режим влиза в сила от четвъртък, 9 юли. В същото време канцлерът Курц призова да не се предприемат пътувания в тази посока, а живеещите в тези страни австрийски граждани незабавно да се свържат с австрийското посолство.

  Причина за реакцията на правителстовото е драстичното нарастване на новите случаи в България, Румъния и Молдова.

  Контролите по граничните пунктове с Унгария и Словения ще бъдат удвоени и всички автобуси без изключение ще бъдат контролирани, „особено тези идващи от балканските държави”, се казва в съобщение на правителствения пресцентър.

  14-дневната карантина е задължителна за всички, пристигащи от България, а нарушителите ще бъдат санкционирани с глоба от 1 450 евро. В случай, че някой е с позитивен тест и въпреки това наруши карантината, го очакват още по-сериозни санкции.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

  Реклама

  Календар

  Реклама

  Последвайте ни

  Реклама

  Абонамент за бюлетин

  Реклама

  Последни публикации