8.2 C
Виена
вторник, 19 октомври, 2021
spot_img
Още
  НачалоAвстрия950 000 домакинства във Виена получават ваучери за ресторант

  950 000 домакинства във Виена получават ваучери за ресторант

  Целта на инициативата на кмета на Община Виена Михаел Лудвиг е да се подпомогне гастрономията, засегната силно от кризата с коронавируса

  Кметът на Виена Михаел Лудвиг и президентът на Търговската камараВалтер Рук откриват символично новия сезон на заведенията на открито снимка Herbert Corn

  Кметът на Виена Михаел Лудвиг съобщи, че ще бъдат раздадени ваучери на виенчани, с които да посетят заведенията в града. Домакинство от един човек ще получи ваучер на стойност 25 евро, а при повече хора – 50 евро. Целта е „да се даде импулс“ на гастрономията, засегната силно от кризата с коронавируса. Виенската гастрономия реализира годишно около 1,4 милиарда евро.


  Коронавирус: 300 000 възрастни във Виена получават от общината ваучери за такси


  След почти двумесечна пауза ресторанти, кафенета и локали отварят отново врати на 15 май. Досега някои от тях предлагаха възможността да доставят храна. За да стимулира виенчани да седнат отново в любимите си заведения, общинската управа е решила да отпусне 40 млн. евро.

  Ваучерите ще бъдат получени от домакинствата в средата на юни и ще бъдат валидни до края на месец септември. С тях ще може да се консумират  безалкохолни напитки и храна във всяко заведение, регистрирано в Търговската камара. В австрийската столица има близо 6 000 обекта за хранене и 3 000 кафенета.

  Много хора обаче се надяват общината да намери подходящ начин и за стимулиране на културата.

  Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

  Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

  СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ
  -- Реклама --

  Последвайте ни

  Календар

  Абонамент за бюлетин

  Последни публикации