22.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияВиртуален празник на буквите за първокласниците от българското училище "Св.св.Кирил и Методий"...

Виртуален празник на буквите за първокласниците от българското училище „Св.св.Кирил и Методий“ във Виена

-- Реклама --

С виртуален празник на буквите „Вече съм грамотен” първолаците показаха, че вече знаят да четат и пишат на български език

На 11 май отбелязваме по стар стил Деня на светите братя Кирил и Методий. На този ден първокласниците от Българското училище за занимания в свободното време „Св.св.Кирил и Методий” във Виена отпразнуваха своя Празник на буквите.

Цяла година те полагаха усилия да научат българската азбука. Водени от своите учители Симона Захариева, Красимира Шарф, Анета Геранлиева и помощник учителката Полина Стоянова и подкрепяни от родителите малчуганите овладяваха тайните на буквите и вече гордо могат да кажат „Всички букви зная – мога да чета!”

„През тази учебна година имахме много вълнуващи и много трудни моменти”, сподели за Меланж Булгарен директорката на училището д-р Ирина Владикова. „За жалост днешната ситуация, породена от новия коронавирус, не ни позволява да се съберем  в нашето училище и да отпразнуваме, този така важен за всеки първокласник ден.  Радвам се, че учителите с помощта на родителите, успяхме да направим един виртуален „Празник на буквите“ и така всички 56 първокласници изпратиха Буквара и вече с любопитство чакат своята нова Читанка”.

Всяко дете само е изработило празнична корона с първата буква на името си и е научило стихче за буквите. Клипчета с рецитацията на първолаците са обединени в общо видео и така всички заедно могат да съпреживеят празника.

Видеото може да бъде видяно ТУК.

Екипът на Меланж Булгарен се стреми да предоставя актуална и достоверна информация на своите читатели.

Ако харесвате нашата работа и имате желание, подкрепете ни.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации