10 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияСебастиан Курц: Бъдете търпеливи. Ситуацията ще продължи дълго.

Себастиан Курц: Бъдете търпеливи. Ситуацията ще продължи дълго.

-- Реклама --

Целта на правителството е от 14 април постепенно да започне намаляване на мерките. Бъдещите решения ще зависят от обобщените данните, които ще бъдат получени в петък

Текст Емел Бейсин Емин

Тази сутрин правителството отново предостави актуализирана информация за текущата ситуация с корона кризата. Канцлерът Себастиан Курц (ÖVP) започна с  това, че Австрия сега преминава през „труден момент“. Той е наясно, че социалното дистанциране е особено тежко за мнозина и затова благодари на всички за отказа им да излизат.  „Мнозина сега се чудят как ще продължи всичко и колко време ще трябва да издържим на това. Моят отговор е „Моля, бъдете търпеливи“, каза още канцлерът.

По време на днешната пресконференция Себастиан Курц показа умерен оптимизъм за развитието на ситуацията с коронавируса в страната. Той подчерта, че „след Великден ситуацията ще бъде подобна на сегашната, а не на тази, която е нормална за страната”. Той поиска да се увеличи капацитетът на тестовете до 15 000 на ден. Най-рано в петък правителството ще разполага с достатъчно валидни данни, за да обобщи положението и прецени ефективността на взетите досега мерки.


Какво може и какво не може да се прави след въвеждането на драстични мерки срещу коронавируса в Австрия


В момента се работи по планове за времето, което ни предстои след Великден. Те обаче зависят именно от тези цифри и данни, които ще обобщият най-рано в петък. „Моля, сбогувайте се с възможността да оценявате ситуацията ежедневно.“, каза още Курц. „Става въпрос за по-дълъг период. Целта е постепенно да се оттеглят мерките до края на април”.

Що се отнася до данните от Министреството на здравеопазването днес 24.03, 18.30 ч. цифрите са следните: Общият брой на заразените с COVID-19 вече е над 5000 (5115). Броят на приетите в болница пациенти за последните 24 часа се е увеличил на 232, но само 23 са тежко засегнатите болни, имащи нужда от грижи в интензивно отделение. Броят на смъртните случай от коронавирус в Австрия е 28, а броя на излекуваните до момента продължава да бъде 9.

Най-тежка продължава да бъде ситуацията в Тирол, където броят на заразените силно е нарастнал, достигайки 1 322.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

За сънародниците ни, които имат близки и приятели в Англия, от днес влиза в сила карантина и забрана за излизане и на острова. На този етап, обявеният срок е за 3 седмици.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации