10.8 C
Виена
четвъртък, 28 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияЗдравният министър Рудолф Аншобер: „Въведените мерки започват да работят”

Здравният министър Рудолф Аншобер: „Въведените мерки започват да работят”

-- Реклама --

Министърът на здравеопазването на Австрия отбелязва положителна тенденция – броят на заразените се увеличава с по-бавни темпове

Рудолф Аншобер

Към 15.00 час на 22 март данните от Министерство на здравеопазването сочат, че позитивните пациенти с COVID-19 са 3 269. От тях 3 164 човека се лекуват в домашни условия и са с по-лека симптоматика. 120 са хоспитализираните болни, но само 15 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Смъртните случаи вече са 16.

Според статистиката по райони най-засегната продължава да е провинция Тирол, следвана от Горна Австрия, Долна Австрия, Щайермарк и Виена. Разпределението по градове показва, че най-много положителни проби са отчетени в трите града както следва: Ландек – 228, с 133 положителни пациента се нарежда Инсбрук (град), следван от Грац (град) с 112 потвърдени случая.

Броят на заразените е нарастнал с 430 или с 15,28% спрямо предходния ден. През последните четири дни случаите се увеличават средно с 18,5%, което е значително намаляване спрямо ситуацията преди една или две седмици, когато увеличението стигаше до 40%.

Тези данни дадоха основание на здравния министър Рудолф Аншобер да каже, че „Мерките започват да работят. Но трябва да се борим за по-нататъшен спад в нарастването на броя на заразените, тъй кто цифрите са все още твърде високи”. Той призова населението да продължи да спазва стриктно наложените мерки, защото само чрез изолация може да се спре разпространението на коварния вирус и да бъде преодоляна най-тежката здравна криза в последните десетилетия. Целта на здравния министър е до Великден нарастването на броя на заразените да се измерва с едноцифрено число.

В същото време се увеличава значително броят на направените тестове. Към 15.00 ч. на 22 март те са 21 368. Само за последните 24 часа са направени 2 823 теста.


Коронавирус: Ограничителните мерки за излизане ще бъдат удължени поне до 13 април

Какво може и какво не може да се прави след въвеждането на драстични мерки срещу коронавируса в Австрия

Австрия: Полиция ще контролира спазването на ограниченията за излизане. Глоби за нарушителите на разпоредбите.


Лекарите от болницата в Залцбург съобщиха, че изпробват лекарство, което досега е прилагано за лечение на онкоболни, в борбата с коронавирус. Първите резултати показват, че то намалява до 90% развитието на възпалителния процес.

За първи път австрийските медици имат подробно указание за третиране на пациенти с Covid-19, съобщава АРА. То е разработено възоснова на досега събраната информация от Дружеството на австрийските анастезиолози, реаниматори и специалисти по интензивна медицина. Лечение с антивирусни медикаменти се предвижда за пациенти, при които болестта протича тежко.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации