0.5 C
Виена
събота, 2 декември, 2023
spot_img
НачалоAвстрияКоронавирусът в Австрия засяга предимно хората между 45 и 54 години

Коронавирусът в Австрия засяга предимно хората между 45 и 54 години

-- Реклама --

Засега най-застрашената група – възрастните хора, е слабо засегната

Короновирусът засяга по-често мъжете отколкото жените. Най-много са заразените на възраст между 45 и 54 години. Това са резултатите на Агенцията за здраве и безопасно хранене (AGES) и Техническия университет в Грац от изследването на  последните данни, свързани с разпространението на коронавируса в Австрия.

Към 17.03, 15.00 ч. потвърдените случаи на зараза в Австрия са 1 332. Първият случай бе регистриран на 25 февруари. Тествани са 10 278 човека. Регистрирани са вече 4 смъртни случая и 9 излекувани пациента. Най-много са заразените в Тирол – 328, а най-малко в Бургенланд – 11. Във Виена случаите са 166, в Долна Австрия – 216, в Горна Австрия – 248, в Щайермарк – 145, Форалберг – 99, Каринтия – 27. Цялата област Форалберг е поставена под карантина.

Според изследването удвояването на броя на заразените с Covid-19 се случва на три дни. Дневно те нарастват с 26,2%. Един заразен предава вируса средно на още 1,44 човека.

Изследваните данни показват, че в Австрия вирусът засяга предимно по-младите и хората на средна възраст. Има само шест случая на деца до пет годинки и 14 във възрастовата група до 15 години, но близо 105 са случаите на заразени млади хора на възраст между 15 и 24 години.

Очевидно стратегията на правителството да се пазят старите хора дава резултат, защото броят на заразените на възраст между 65 и 74 години е 82, а между 75 и 84-годишните има 47 случая и само 10 на засегнати хора над 85 години. Това частично обяснява и сравнителнo ниската смъртност сред заразените. Според здравният министър Аншобер тези данни са окуражителни, защото младите хора прекарват заразата сравнително по-леко и често не се нуждаят от специален престой в болница.

Все още близо 47 000 австрийци са пръснати в 100 различни държави по света. Външният министър Александър Шаленберг каза, че прави всичко, което е в човешките възможности, за да ги върне обратно в родината. Всички те ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

_____________

Още по темата:

Какво може и какво не може да се прави след въвеждането на драстични мерки срещу коронавируса в Австрия

Австрия: Полиция ще контролира спазването на ограниченията за излизане. Глоби за нарушителите на разпоредбите.

Нови драстични мерки в борбата с коронавируса в Австрия. Ресторантите затварят напълно.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации