5.2 C
Виена
петък, 29 март, 2024
spot_img
НачалоAвстрияНови драстични мерки в борбата с коронавируса в Австрия. Ресторантите затварят напълно.

Нови драстични мерки в борбата с коронавируса в Австрия. Ресторантите затварят напълно.

-- Реклама --

На извънредно заседание на парламента бяха приети специални закони за справяне с извънредната ситуация, породена от коронавируса

От вторник всички заведения в Австрия ще бъдат напълно затворени, а не както досега да работят до 15.00 ч. Забраняват се всякакви събирания на групи хора. Спортните и детските площадки също ще бъдат затворени.

Това гласи последното решение на правителството. Целта на мярката е да се ограничат социалните контакти до абсолютния минимум и снабдяването с хранителни продукти да става само чрез хранителните магазини.

Себастиан Курц призова населението: „Стойте у дома!”. Той поясни, че има само три причини да се напусне дома – да се отиде на работа, която не може да се върши от вкъщи, да се пазаруват неотложни хранителни продукти или лекарства и да се помогне на хора в нужда. Канцлерът подчерта, че всички тези мерки се взимат, за да се защитят възрастните хора, които са най-уязвими  в сегашната тежка ситуация.

Полезни адреси на български фирми, специалисти, организации и институции в Австрия

Абонирайте се за безплатния месечен електронен бюлетин на Меланж Булгарен

В следващите дни ще бъдат мобилизирани всички мъже, които в последните пет години са преминали през социалната служба, ще се създаде и специална милиция, която да е на разположение в кризисни ситуации.

Спират се полетите за Русия, Украйна, Великобритания. Все повече държави затварят границите си.

На извънредно заседание в неделя австрийският парламент прие специални закони за справяне с извънредната ситуация. Сред тях и приемането на пакет с мерки на стойност 4 млрд. евро за подпомогане на бизнеса.


Правителството на Австрия отделя 4 млрд. евро за справяне с икономическите последиците от коронавируса


В неделя сутрин, 15 март регистрираните случаи на заразени с коронавируса в Австрия са 800. Най-тежка е ситуацията в Тирол.

_______________

Австрия в борба с коронавируса

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации