10 C
Виена
четвъртък, 25 април, 2024
spot_img
НачалоAвстрияАвстрийците подкрепят правителството си в борбата с коронавируса

Австрийците подкрепят правителството си в борбата с коронавируса

-- Реклама --

2/3 от населението застава зад мерките, предприети от коалционното правителство за справяне с кризата, породена от Covid-19

63.5%  от австрийците са на мнение, че правителството реагира правилно в кризисната ситуация. Това показват даните от представително проучване на Gallup, цитирано от австрийската информационна агенция АРА.

Предприетите от правителството мерки се радват на висок процент одобрение – 63,4% от хората намират решенията на кабинета в настоящата ситуация за правилни, а 16% не могат да се идентифицират с взетите мерки.

44% от австрийците се страхуват, че самите те или член от семейството им може да бъде заразен с коронавирус. 52% от запитаните не виждат такава опасност. Всеки втори или 53% от анкетираните намират, че страхът от заразата е преувеличен.


Нови драстични мерки в борбата с коронавируса в Австрия. Ресторантите затварят напълно.

Австрия: Полиция ще контролира спазването на ограниченията за излизане. Глоби за нарушителите на разпоредбите.

Какво може и какво не може да се прави след въвеждането на драстични мерки срещу коронавируса в Австрия


Почти 80% от запитаните казват, че са готови да ограничат личната си свобода, ако това помага за спиране разпространението на коронавируса.

44% от хората вярват, че ситуацията ще продължава да се влошава, 45% са на мнение, че ще се запази сегашното ниво. Само 11% смятат, че пикът вече е настъпил и най-лошото е преминало.

Като предпазни мерки 80% от австрийците прилагат преди всичко миенето и дезинфикцирането на ръцете, 8% използват защитни маски, 13% не правят нищо специално, за да се предпазят.

Проучването е проведено в периода 10-13 март 2020 г. и обхваща 1000 човека.

Според последните данни от 16 март, 8.00 ч.

959 са официално потвърдените случаи на заразени с коронавирус в страната

8 490 човека са тествани досега

2 смъртни случаи

6 излекувани пациента

Най-много са случаите на Covid-19 в Тирол – 254. В Долна Австрия са 150, Виена 122, Щайермарк – 111, Горна Австрия – 196, Залцбург – 54, Бургенланд – 10, Форалберг – 55 и Каринтия – 7.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ

Реклама

Календар

Реклама

Последвайте ни

Реклама

Абонамент за бюлетин

Реклама

Последни публикации